Ο άστατος καιρός δεν εμπόδισε να γίνει σήμερα πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Άγιο και η μεταφορά του Σκηνώματός του στον παλιό Ναό

Οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν και οι καλύτερες δυνατές σήμερα, αφού στα Ομαλά υπήρχε πολύ ομίχλη και ακόμη περισσότερη βροχή. Ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε να μεταφερθεί το Σκήνωμα του Αγίου Γερασίμου στον μικρό Ναό από τον μεγάλο.
Χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ.κ. Δημητρίου τελέστηκε σήμερα στον Ναό του Αγίου Γερασίμου η Θεία Λειτουργία με παρουσία αρκετού κόσμου που αψήφισε τις καιρικές συνθήκες και ανέβηκε για να προσκυνήσει τον προστάτη Άγιό του. Κυριακή του Θωμά και η καθιερωμένη λιτάνευση στα Αλώνια καθυστέρησε περίπου μισή ώρα, αφού η βροχή έπεφτε δυνατή στον κάμπο των Ομαλών. Τελικά αυτή πραγματοποιήθηκε, σε μια πιο σύντομη διαδρομή, αφού η Λάρνακα μεταφέρθηκε αρκετά γρήγορα από τα παιδιά του Συλλόγου «Ο Βάλσαμος» από την νέα στην παλιά εκκλησία και τοποθετήθηκε στη θέση της. Ακόμη και με βροχή πολλοί ήταν αυτοί που ξάπλωσαν στο έδαφος για να περάσει ο Άγιος από πάνω τους. Ανάμεσά τους και μια κοπέλα από την Ρουμανία που αντιμετώπιζε μεγάλο πρόβλημα και η κατάστασή της έγινε πολύ καλύτερη με το πέρασμα του Αγίου Γερασίμου από πάνω της. Ακολούθησε το καθιερωμένο κέρασμα στο Αρχονταρίκι της Μονής, με τον Μητροπολίτη κ.κ. Δημήτριο να ευχαριστεί όλους όσους παραβρέθηκαν αυτή την ημέρα στον Άγιο παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες. Τον Δήμο εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος της περιοχής, Σπύρος Ματιάτος.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed