Το Σκάκι της Κεφαλονιάς στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα

Tο Δ.Σ. του Σκακιστικού Συλλόγου Κεφαλονιάς θέλει να ευχαριστήσει όλα τα παιδιά αλλά και τους συνοδούς τους για την μεγάλη συμμετοχή τους στο Πανελλήνιο Σχολικό πρωτάθλημα Σκάκι, που διοργανώθηκε στην Αθήνα (Περιστέρι), στις 20-22/4/19. Ίσως ήταν η μεγαλύτερη αποστολή – ως προς την συμμετοχή αλλά και την διάρκεια της- από την ίδρυση του Συλλόγου.
Συνολικά διαγωνίστηκαν Δεκαοχτώ (18) αθλητές. Δέκα (10) για το πρωτάθλημα και οχτώ (8) για το κύπελλο. Για άλλη μία φορά η συμπεριφορά των παιδιών ήταν άψογη, παρά τις δυσκολίες μιας τέτοιας κουραστικής διαδρομής. Όλα τα παιδιά έκαναν αξιοπρεπή εμφάνιση και άφησαν υποσχέσεις για την συνέχεια. Αγωνιστικά όλα είχαν τις καλές αλλά και κακές στιγμές τους, για τις οποίες θα προσπαθήσουμε από κοινού να βελτιώσουμε. Και εμείς από την πλευρά μας ως σύλλογος αλλά και αυτά προσπαθώντας περισσότερο, αν και γνωρίζουμε ότι ο ελεύθερος χρόνος τους είναι αρκετά περιορισμένος. ΟΛΟΙ τους είναι Άριστοι Μαθητές /Αθλητές και αυτό είναι σημαντικότερο για εμάς, από ένα απλό… Παιχνίδι!
Για το πρωτάθλημα είχαμε τα εξής αποτελέσματα
Παπαδάτου Στεφανία Α΄ Δημ. 4 Βαθμοί, (πρώτη συμμετοχή).
Πανέρης Σταύρος Γ΄ Δημ. 4 Βαθμοί, (πρώτη συμμετοχή).
Τζουγανάτος Δημήτρης Γ΄ Δημ. 4 Βαθμοί.
Μαγουλά Ευγενία Στ΄ Δημ. 4 Βαθμοί.
Αναλυτής Παναγιώτης Στ΄ Δημ. 5 Βαθμοί.
Λουκάτου Δέσποινα Α΄ Γυμν. 4,5 Βαθμοί,( 9ο κορίτσι στην Ελλάδα).
Ανδρεάτος Γιώργος Β΄ Γυμν. 4 Βαθμοί.
Αναλυτής Ιωάννης Β΄ Γυμν. 4,5 Βαθμοί.
Χάλδας Γεράσιμος Β΄ Γυμν. 3,5 Βαθμοί.
Γιαλούμης Άρης Λύκεια 4,5 Βαθμοί,( αν και είναι Α΄ Λυκείου).

Για το κύπελλο είχαμε τα εξής αποτελέσματα
Μαγουλάς Παναγής Β΄ Δημ. 5 Βαθμοί.
Παπαδημητράτος Γιώργος Δ΄ Δημ. 7 Βαθμοί & Χάλκινο Μετάλλιο !
Ανδρεάτος Άγγελος Δ΄ Δημ. 5 Βαθμοί.
Κρεμμύδας Πάυλος Δ΄ Δημ. 4 Βαθμοί, (πρώτη συμμετοχή).
Γαλάτης Άγγελος Ε΄ Δημ. 5 Βαθμοί, (πρώτη συμμετοχή).
Χάλδα Λυδία Στ΄ Δημ. 4,5 Βαθμοί & Χάλκινο Μετάλλιο !
Μαυρογιάννης Παναγής Στ΄ Δημ. 5 Βαθμοί
Κρεμμύδας Σταύρος Στ΄ Δήμ. 4,5 Βαθμοί, (πρώτη συμμετοχή).
Μία από τις πολλές παραφωνίες της διοργάνωσης, αλλά η πιο σημαντική για εμάς, ήταν η ΜΗ απονομή ή έστω απλή παράδοση των Χάλκινων Μεταλλίων που κέρδισαν επάξια τα παιδιά μας. Το σκεπτικό από τους διοργανωτές ήταν ότι έπρεπε να παραμείνουμε στο τελετουργικό των απονομών (που είχε ήδη καθυστερήσει 1 ώρα), ενώ τους είχαμε κάνει ήδη γνωστό ότι λόγω συγκοινωνιών δεν ήταν δυνατό να παραμείνουμε ακόμα μια ημέρα στην Αθήνα. Τελειώνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το ΚΤΕΛ Κεφαλληνίας και ιδιαίτερα τον πρόεδρό του Κον Σπύρο Σαμούρη, για την σημαντική εκπτωτική προσφορά τους. Η επόμενη δράση του Συλλόγου μας θα είναι η συμμετοχή μας στο 3Ο Levade Rapid, που θα διεξαχθεί στην Ζάκυνθο, το Σαββατοκύριακο 18-19/05/19. Ευχαριστούμε τον Σ.Σ. Ζακύνθου και ιδιαίτερα τον πρόεδρό του Κον Σαραντίδη Ηλία, για την πρόσκλησή που μας έκανε, αλλά και την πολύ σημαντική βοήθεια που μας προσφέρει σε πολλά διαδικαστικά θέματα.

Από το Δ.Σ.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed