Τα σκατά του Φισκάρδου που γίναν… μαρμελάδα, η αφαλάτωση στον Καραβόμυλο και τα μεγάλα ψέματα του Αλέξανδρου Παρίση

Είμαι οπαδός του κανόνα πως ο Λαός θέλει δούλεμα. Στην πολυετή καριέρα μου αυτό έχει επαληθευτεί. Όσο μεγαλύτερο είναι το ψέμα, τόσο ο Λαός ενθουσιάζεται και φτάνει σε καταστάσεις αλαλαγμού.
Στις 14 Αυγούστου2011 σκάνε μύτη στο Γραφείο μου δύο νέα παιδιά και μου λένε: «κύριε Δήμαρχε είμαστε μαθητευόμενοι Δημοσιογράφοι και θέλουμε να κάνουμε ένα ρεπορτάζ». Εγώ αμέσως τσίμπησα. «Μανάρια μου ελάτε στον Θείο, έχετε μπροστά σας την επιτομή του ρεπορτάζ» τους λέω. Αυτοί είχαν κώλυμα με το Φισκάρδο το οποίο ως γνωστόν κουβαλάει τα σκατουλάκια του με ένα βυτίο και μέχρι να φτάσουν στον πλησιέστερο Βιολογικό στην Σάμη έχουν γίνει «μαρμελάδα». «Μυρίζει της βοθρίλας, ματώσαν τα ρουθούνια μας κύριε Δήμαρχε», μου είπαν τα ψημένα τα μαθητευόμενα. «Α τους λέω είναι που βελτιώνω τον Βιολογικό του Φισκάρδου». Τι και αν δεν υπάρχει Βιολογικός στο Φισκάρδο, τους τραβάω μια «βελτίωση»… και φύγαν τα καψερά νοιώθοντας πως έγιναν οι νέοι Χατζηνικολάου. Από τότε κοροϊδεύω τους Φισκαρδιώτες, 9 χρόνια όλο τους λέω πως όπου νάνε γίνεται ο Βιολογικός, πάντα βαράνε τα παλαμάκια τους, τους το παίζω και «Ριασιάνος», οι βόθροι πάνε σύννεφο και… Πέρασα εγώ καλά και οι Φισκαρδιώτες κακά και μαύρα.
Οι αφαλατώσεις γενικά είναι το «σουξέ» μου. Εκεί στην Σάμη και στην Πύλαρο έχουν στεγνώσει σαν τις φρυγανιές. Από νερό μούσμουλο. Πάω λοιπόν και με αρχίζουνε. «Σώσε μας ελευθερωτή, νερό σωτήρα μας». Με είδανε οι άνθρωποι με κουστουμιά, χρυσά μανικετόκουμπα και μονόγραμμα στο πέτο και με πήρανε σοβαρά. Τους λέω λοιπόν στις 29 Σεπτεμβρίου 2011. «Θα σας σώσω και εσάς όπως τους έσωσα στην Άσσο. Θα σας φτιάξω μια Αφαλάτωση στον Καραβόμυλο μούρλια. Θα ξεδιψάσει Σάμη και Πύλαρο». Μωρέ δεν τους πήγα νερό ούτε για να γεμίσουνε ένα παγούρι. Τους την είπα όμως την παραμύθα και με ψηφίσανε κανονικά. Η αλήθεια είναι πως δεν μπορούσα να τους φτιάξω αφαλάτωση στον Καραβόμυλο. Θα ζήλευαν στην Άσσο. Είπα και στους δύο το ίδιο ψέμα. Σε αυτά είμαι πραγματικά Άντρας. Όταν πω ένα ψέμα κρατάω τον λόγο μου. Πάντως εγώ πέρασα καλά και οι Σαμικοί και οι Πυλαρινοί κακά και μαύρα.

(Από την ανέκδοτη συλλογή μύθων του Αλέκου Παρίση των Εκδόσεων «Gaidaros»)

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed