Ο καλός καιρός, το… κρουαζιερόπλοιο, οι διαμαρτυρίες για τις εξορύξεις και οι πάνω και κάτω της εξέδρας στην παρέλαση της πλατείας

Σε αντίθεση με ότι έγινε στην Μητρόπολη πριν από λίγη ώρα, τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορερικά στην μαθητική παρέλαση της πλατείας, όπου η νεολαία του νησιού μας τίμησε την 155η Ένωση με την Ελλάδα.
Τα απρόοπτα δεν έλειψαν και σήμερα, αφού η Συνέλευση Κατοίκων Κεφαλονιάς-Ιθάκης, με ένα μεγάλο πανό και πλακάτ διατράνωσε το ΟΧΙ της στην εξόρυξη υδρογονανθράκων στην περιοχή μας. Φέτος είχαμε πάλι τα πάνω και τα κάτω της εξέδρας, με τον Αντιπεριφερειάρχη να δηλώνει ΚΑΤΩ και να βρίσκεται εκεί και τον Δήμαρχο να δηλώνει ΠΑΝΩ και να απολαμβάνει παρέα με τον αναπληρωτή του και άλλα στελέχη της Δημοτικής Αρχής την τελευταία παρέλαση ως Αρχή αυτού του νησιού. Ο κόσμος που κατάκλυσε Ριζοσπαστών, Πλατεία και Οδό Βαλλάνου ήταν πολύς, ίσως περισσότερος από κάθε άλλη φορά και σε αυτό συντέλεσε τόσο η καλή ημέρα όσο και η άφιξη κρουαζιερόπλοιου στο Αργοστόλι, με τις φωτογραφικές μηχανές των επισκεπτών να παίρνουν κυριολεκτικά φωτιά. Την παρέλαση των μαθητών συνόδευσε η Φιλαρμονική της ΚΕΔΗΚΕ “Διονύσης Λαυράγκας”. Το χειροκρότημα των θεατών ήταν μεγάλο για όλα τα παιδιά που παρέλασαν. Χρόνια πολλά στην Κεφαλονιά, χρόνια πολλά σε όλα τα Επτάνησα.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed