Τάκης Βασιλάτος: «Ακηδεμόνευτη διοίκηση με τον Θόδωρο Γαλιατσάτο»

Υπάρχει κάποια Κεφαλονίτισσα ή Κεφαλονίτης που ανεξαρτήτως του τι ψήφισε την προηγούμενη Κυριακή, πιστεύει ότι η κ. Κράτσα γνωρίζει, μπορεί και επιθυμεί να υπηρετήσει τις ανάγκες του τόπου μας καλύτερα από τον ΘΟΔΩΡΟ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟ;
Να θυμίσω ότι η Περιφέρεια Ιονίων νήσων βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην τρίτη θέση ανάμεσα στις ελληνικές περιφέρειες όσον αφορά την πορεία του ΕΣΠΑ 2014-20 και με τις στοχευμένες ενέργειές της έχει συμβάλλει ουσιαστικά η ποσοστιαία αύξηση του εισερχόμενου τουρισμού να είναι σημαντικά υψηλότερη την τετραετία που πέρασε από τον ελληνικό μέσο όρο!
Θα είναι άδικο ο ΘΟΔΩΡΟΣ να υποστεί τις συνέπειες από την εκλογική αποτυχία του Σύριζα στις ευρωεκλογές, απλά και μόνο επειδή η κ. Κράτσα έχει πάρει το χρίσμα από τη Ν.Δ. και η Ν.Δ. βρίσκεται στα «ντουζένια» της!
Η κ. Κράτσα κατά την προεκλογική περίοδο συναγελάζονταν με τους πρωτοκλασσάτους της Ν.Δ. που έσπευδαν «κατά κύματα» να θυμίσουν στους ψηφοφόρους αυτού του κόμματος ποια είναι η «κομματική νομιμότητα» και θεωρώ ότι αν εκλεγεί θα λειτουργήσει στα Ιόνια ως κομματάρχης!
Αντιθέτως ο Θ. Γαλιατσάτος ήταν, είναι και θα είναι πραγματικά ακηδεμόνευτος. Το έχει άλλωστε αποδείξει κατά τη διάρκεια της τετραετούς θητείας του καθώς δεν δίστασε να διαφωνήσει πολλές φορές με την Κυβέρνηση. Επιπλέον δεν διέκρινε τους Δήμαρχους της Περιφέρειας από το χρώμα της κομματικής τους ταυτότητας προκειμένου να τους ενισχύει με περιφερειακά κονδύλια!
Από την μια έχουμε έναν ακηδεμόνευτο Περιφερειάρχη και από την άλλη μια εργαλειοποίηση της περιφερειακής αυτοδιοίκησης!
Ο κ. Σπύρου, μάλιστα, έχει καταγγείλει στο πρόσφατο παρελθόν παρέμβαση στον Πρόεδρο της Ν.Δ. του κ. Ν. Γεωργιάδη( που καταδικάστηκε για παιδεραστία) υπέρ της κ Κράτσα και εναντίον της δικής του υποψηφιότητας! «Υποστηρίζω» έχει δηλώσει «ότι κάθε κοινωνία έχει δικαίωμα να επιλέγει αυτούς που θέλει μέσα από μια διαδικασία, μέσα από συναγωνιζόμενους που ζουν, δραστηριοποιούνται, μένουν στον τόπο τους και είναι κάτοικοι – δεν έρχονται ως αλεξιπτωτιστές!»
Εξ αιτίας αυτών του των δηλώσεων η «αλεξιπτωτίστρια» κ. Κράτσα φρόντισε να στολίσει τον κ. Σπύρου καταλλήλως με χαρακτηρισμούς …άλλο πράγμα:
«Ο κ. Σπύρου, ο ανύπαρκτος ως βουλευτής και ως περιφερειάρχης, ένας από τους υπεύθυνους για την σημερινή κατάσταση της Κέρκυρας και των άλλων νησιών του Ιονίου, ο αχάριστος «αντάρτης» που στράφηκε κατά του Κόμματος που τον ανέδειξε και τον τίμησε, επιδεικνύει τελευταία απύθμενο θράσος και αυθάδεια. Τα ψεύδη του δεν έχουν όρια. Τόλμησε να αμφισβητήσει και το γεγονός ότι είμαι γέννημα και θρέμμα του Ιονίου και πάντα παρούσα.. ..Σήμερα, τολμά να προσβάλλει την κρίση και την μνήμη των συμπολιτών μας και παρά την μηδαμινή πολιτική παρουσία του και προσφορά στον τόπο, ζητά με ανέντιμους τρόπους τη ψήφο του λαού του Ιονίου, σπιλώνοντας με κάθε τρόπο την υποψηφιότητά μου».
Ο «Ανύπαρκτος, ο αχάριστος κ.λπ.» θα ξεχαστούν τώρα μπροστά στην επίκληση της κομματικής πειθαρχίας; Ο κ. Σπύρου είχε δίκιο υπερασπιζόμενος τα «δίκια» των τοπικών κοινωνιών! Ο ίδιος και οι ψηφοφόροι του δεν μπορούν με την ψήφο τους να δικαιώσουν συμπεριφορές και πρακτικές με τις οποίες διαφώνησαν ριζικά, δεν μπορούν να ακυρώσουν τον εαυτό τους! Και πιστεύω ότι η λογική και η ηθική δεν αφήνει εδώ πολλά περιθώρια στους ψηφοφόρους του κ. Σπύρου!
Όσο για τους άλλους τα είπαμε στην αρχή! Το παρόν και το μέλλον του τόπου μας δεν είναι παιχνίδι που παίζεται στα ζάρια, δεν είναι ένα χρώμα για λίγα δευτερόλεπτα στον εκλογικό χάρτη της χώρας !
Αγαπητοί φίλοι
Με αυτό μου το σημείωμα- το τελευταίο προεκλογικό- θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς αυτούς (τους λίγους) που με τιμήσανε με την ψήφο τους σε αυτές τις εκλογές και να προτρέψω όλους αυτούς που ψήφισαν την ΑΝ.Α.Σ.Α να επιμείνουν σε αυτή τους την προτίμηση και να ψηφίσουν και ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟΝ ΘΟΔΩΡΟ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟ ΓΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ!

Τάκης Βασιλάτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed