Άκης Τσελέντης: «Είμαστε αθωράκιστοι απέναντι στις φυσικές καταστροφές είτε είναι σεισμοί είτε πυρκαγιές είτε πλημμύρες»

Αγαπητοί κ. κ. Δήμαρχοι, πρώτα από όλα συγχαρητήρια για την εκλογή σας. Εύχομαι η θητεία σας να είναι εποικοδομητική και αντάξια των προσδοκιών των εκλογέων σας.
Θα μου επιτρέψετε μία παρέβαση-παραίνεση τώρα στην αρχή της νέας σας θητείας αφού σας δηλώσω ότι δεν με ενδιαφέρει ο κομματικός σχηματισμός με τον οποίο εκλεχθήκατε. Όπως ίσως γνωρίζετε ήμουν υποψήφιος Ευρωβουλευτής με την Νέα Δημοκρατία. Σημαία της προεκλογικής μου καμπάνιας ήταν η πολιτική προστασία. Δεν εκλέχθηκα, αλλά αυτό δεν σταματά το ενδιαφέρον μου.Ως ειδικός στο θέμα γνωρίζω ότι στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας πάσχουμε σαν χώρα. Είμαστε ουσιαστικά αθωράκιστοι απέναντι στις φυσικές καταστροφές είτε είναι σεισμοί είτε πυρκαγιές είτε πλημμύρες. Σχολεία με σοβαρές δομικές βλάβες, δημόσια κτίρια εγκαταλελειμμένα, δάση παραμελημένα, ρέματα μπαζωμένα κλπ. Μέχρι σήμερα ελάχιστα είχαν γίνει. Και τα αποτελέσματα τα ζήσαμε στην Μάνδρα, στο Μάτι , σε σχολεία που έπαθαν ζημιές από σεισμούς και ευτυχώς δεν υπήρχαν μέσα παιδιά. Γνωρίζω ότι ο σκοπός που θελήσατε να αναλάβετε τα ηνία του Δήμου σας, είναι η προσφορά στους δημότες σας. Γι’ αυτό το λόγο ως ειδικός σας προτείνω να ξεκινήσετε με ένα έργο ανέξοδο που θα σώσει ζωές. Οι τεχνικές σας υπηρεσίες διαθέτουν μηχανικούς. Συγκροτήστε ένα κλιμάκιο και μία φορά την εβδομάδα ελέγξτε κτίρια. Ξεκινήστε από τα σχολεία που είναι άμεση ανάγκη. Δείξτε απο την αρχή έμπρακτα ότι δίκαια σας εμπιστεύθηκαν οι πολίτες. Είμαι στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε βοήθεια.

Άκης Τσελέντης
Καθηγητής Σεισμολογίας
Διευθυντής Γεωδυναμικού Ινστιτούτου

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed