Γαϊδουράκος: «Στην Σκάλα είναι αλλιώς ρε… κάλπικε, έχουμε μεταξύ μας σεβασμό, εσένα σε γράφω στις παλιές μου τις σόλες»

Μέσα στον εκλογικό ορυμαγδό βγαίνει και αυτός ο «αετός» ο Κάλπικος αναλυτής στο «Κεφαλονιά πες» να αναλύσει το στειλιάρι που έπεσε στην Σκάλα. «Σας έπιασα», λέει ο αετός! «Aνταλλάξατε ψήφους η Κράτσα και ο Μιχαλάτος».
Και καλά εγώ τον έχω γραμμένο στις παλιές μου τις σιόλες, όπου γράφω γενικά κάθε ανώνυμο σχολιαστή, αλλά στοχεύει ο Κάλπικος και τον Σταύρο τον Τραυλό επειδή του κακοφάνηκε που εκλέχτηκε Περιφερειακός Σύμβουλος καταρχάς. Ο ΜΟΥΣΟΥΛΑΣ, Ο ΠΑΣΠΑΛΗΣ, Η ΤΖΟΓΙΑ ΤΟΥ ΛΑΜΠΕΤΗ ΚΑΙ Η ΑΣΗΜΙΝΑ. Επειδή όσο και να «αναλύετε» δεν θα καταλάβετε ποτέ τι συμβαίνει στην Σκάλα, ας προσπαθήσω με δυό λόγια.
Εδώ στην Σκάλα έχουμε μεταξύ μας σεβασμό. Μπορεί το πρωί να βγάζουμε τα μάτια μας, αλλά τελικά σεβόμαστε ο ένας τον άλλο και ιδιαίτερα σεβόμαστε τις «οικογένειες». Ποιο κόμμα, ποια Κράτσα, ποιός Μιχαλάτος και ποιος Παρίσης; Στην Σκάλα ψηφίσανε «τον Σταύρο του καπετάν Παναγή του Μούσουλα», δεν ψηφίσανε την Κράτσα. Ψηφίσανε «τον Νικόλα του Παναγή του Πασπάλη» και μετά τον Μιχαλάτο. Ψηφίσανε «την Τζόγια του Μήτσου του Λαμπέτη» και όχι τον Σπύρου. Ψηφίσανε την Ασημίνα του Βολιέτση, Έτσι ψηφίζουμε βρε «κάλπικε» στην Σκάλα, με την καρδιά μας. Στις Βουλευτικές θα ψηφίσουμε για το «Κόμμα» που πάντως έπαψε «να μας τραβά απτό μανίκι». Για να καταλάβεις ακόμα καλύτερα δώσαμε το απίστευτο 22% στον Φόρτε την πρώτη Κυριακή μόνο και μόνο από «σεβασμό στην οικογένεια» και κρατηθήκαμε με χίλια ζόρια να μην τους ξελαμπαδιάσουμε από την πρώτη. «Ας δώσουμε μωρές και στον Φόρτε και τους σμπαράρουμε την Δεύτερη Κυριακή» είπαμε και έτσι κάναμε.

«Ο ΜΑΚΗΣ ΤΟΥ ΔΥΣΣΕΑ»
Επειδή δεν είμαι βέβαιος πως σου κόβει με τα μαθηματικά να σου δώσω Κάλπικε μου ένα παράδειγμα από την ζωή. Το 1994 κατεβαίνει για Νομάρχης από το Γιγάντιο τότε ΠΑΣΟΚ ο άξιος Αλέκος ο Καλαφάτης. Με την παντοδύναμη Νέα Δημοκρατία κατέβηκε ο επίσης άξιος Γούλιος Κατσούνης. Η Σκάλα όπως πάντα κομμένη στα δύο. 300 ΠΑΣΟΚ, 300 Ν.Δ και στην μέση 30 ΚΚΕ. Ξαφνικά σκάει πως κατεβαίνει για Νομάρχης «ο Μάκης του Δυσσέα» που συμβαίνει να είναι και έγγονας του Δελαπόρτα του Σπηλιώτη. Περιττό να στα θυμίσω. 70% στην Σκάλα ο «Μάκης του Δυσσέα». Έτσι βγήκε τότε Νομάρχης ο Γεράσιμος Μεταξάς-Αγγελετάτος του Οδυσσέα, ένα παιδί από την Κορωνή, αλλά και μισός Σκαλισιάνος. Μην την ψάχνεις βρε Κάλπικε. Έχουμε τον διάολο μέσα μας εδώ στην Σκάλα. Είναι να μην το πούμε. Αν το πάρουμε απόφαση, δεν αλλάζει.

Ο ΚΑΠΕΤΑΝ ΔΙΟΝΥΣΗΣ Ο «ΜΠΟΥΛΕΛΑΣ»
Θέλω να το καταλάβεις καλά. Να το 2002 κατέβηκε για Νομάρχης ο Καπετάν Διονύσης ο Λευκαδίτης «ο Μπουλελάς» από τα Χιονάτα. Δεξιός «καραμπίνα» ο Καπετάνιος. Αντίπαλος του ο Διονύσης ο Γεωργάτος. Η Σκάλα πάντα μισή-μισή. Ο Μπουλελάς είχε αυτόν τον «πολιτικό πολιτισμό» που σας είναι γνωστός. Όπου με συνάνταγε άρχιζε «ρε γαιδούρι, κτήνος, παλιοτόμαρο» και άλλα καλλιτεχνικά. Πάμε στην κάλπη. Μονοκούκι ο Μπουλελάς στην Σκάλα. Μετά αρχίσανε οι «αναλύσεις» στο Κόμμα για το αποτέλεσμα στην Σκάλα. «Τι έφταιξε;» Τίποτα δεν έφταιξε. Είχαμε πάρει απόφαση να βγάλουμε τον «Μπουλελά» και ας μας έβριζε. Ας το Κάλπικε. Στην Σκάλα είναι αλλιώς.

ΠΗΓΗ: kefalonitis-onos.blogspot.com

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed