Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ ο δρόμος Αεροδρόμιο-Κρανιά

Δύο πολύ σημαντικά οδικά έργα, ύψους 36.407.840,73 ευρώ εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ με απόφαση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρου Γαλιατσάτου.Πρόκειται για τα έργα: “Κατασκευή οδού Τρία Γεφύρια – Βρυώνη” στην Κέρκυρα και «Κατασκευή οδικού άξονα Αεροδρόμιο-Κρανιά” στην Κεφαλονιά.
Δύο πολύ σημαντικά Οδικά έργα εντάχθηκαν στο Ε.Π. «Ιόνια Νησιά 2014-2020» με απόφαση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτου. Πρόκειται για τα έργα «Κατασκευή οδού Τρία Γεφύρια-Βρυώνη στην Κέρκυρα» και «Κατασκευή οδικού άξονα Αεροδρόμιο-Κρανιά στην Κεφαλονιά».
Πιο συγκεκριμένα,
Το έργο «Κατασκευή οδού Τρία Γεφύρια-Βρυώνη στην Κέρκυρα» περιλαμβάνει την κατασκευή οδικού άξονα μήκους 2,8 χλμ. και τριών ισόπεδων κόμβων. Η νέα οδική αρτηρία θα παρακάμπτει την υφιστάμενη Εθνική Οδό «Κέρκυρας-Γύρου Αχιλλείου» από την διασταύρωση «Τρία Γεφύρια» μέχρι την περιοχή «Βρυώνη». Περιλαμβάνει βελτίωση τμήματος της υπάρχουσας Εθνικής οδού Γύρου Αχιλλείου, παράκαμψη με νέα χάραξη από το ύψος του ισόπεδου κόμβου Καναλίων έως τον ισόπεδο κόμβο Βρυώνη.
Το κόστος του έργου ανέρχεται στα 28.052.240,73€ και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις 31/12/2023.
Η κατασκευή της οδού θα δώσει λύση στο οξύ κυκλοφοριακό πρόβλημα στην εν λόγω περιοχή, με τη μείωση των χρόνων μετάβασης από και προς τις πύλες εισόδου του νησιού, καθώς και του κόστους των μετακινήσεων, ενώ θα βελτιώσει την οδική ασφάλεια.
Το έργο «Κατασκευή οδικού άξονα Αεροδρόμιο-Κρανιά στην Κεφαλονιά». αφορά στην κατασκευή νέου οδικού άξονα που θα συνδέει το Αεροδρόμιο Κεφαλληνίας με την επαρχιακή οδό Αργοστόλι – Πόρος – Σκάλα στο τμήμα της, στην περιοχή της Κρανιάς, συνολικού μήκους 6 χλμ περίπου για την εξυπηρέτηση του κυκλοφοριακού φόρτου από και προς το Αεροδρόμιο. Επίσης η νέα οδός θα συνδέει τρεις υφιστάμενες επαρχιακές οδούς, την επαρχιακή οδό υπ’ αρ. 6 (Αργοστόλι – Αεροδρόμιο), την υπ’ αρ. 3 (Αργοστόλι – Λακήθρα) και την υπ’ αρ. 1 (Αργοστόλι – Πόρος).
Το έργο θα συμβάλλει στην ραγδαία αποφόρτιση της πόλης του Αργοστολίου και της οδού Αργοστόλι – Λάσση – Αεροδρόμιο, η οποία διέρχεται μέσω πολυσύχναστης, κατοικημένης περιοχής. Επίσης θα προσφέρει άμεση και καλύτερη πρόσβαση στο υπόλοιπο βασικό οδικό δίκτυο του νησιού της Κεφαλονιάς.
Το κόστος του έργου ανέρχεται στα 8.355.600,00€ και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις 31/12/2023.
Τα δύο παραπάνω έργα εντάσσονται στον Άξονα προτεραιότητας 3 –«Ενίσχυση υποδομών μεταφορών» του Ε.Π. Ιόνια Νησιά 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Από το Γραφείο Τύπου της ΠΙΝ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed