Πολύ δυνατό αναμένεται να είναι το ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής στο νομό μας, τα πρώτα ονόματα, την προσεχή Τρίτη η επίσημη ανακοίνωση

Την δεύτερη μετεκλογική τους συνάντηση είχαν χθες το βράδυ τα μέλη της Ν.Ε. και της Σ.Ε. του Κινήματος Αλλαγής στο νομό μας, πλαισιωμένα με παλαιότερους εκλεγμένους, αλλά και απλά μέλη του Κινήματος που βρέθηκαν σε αυτή τη διαδικασία.
Ένα και μοναδικό ήταν το θέμα της συζήτησης, ποιο θα είναι το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ που θα δώσει τη μάχη του σε Κεφαλονιά και Ιθάκη στις προσεχείς εθνικές εκλογές. Όπως γίνεται σε αυτές τις συναντήσεις, έγινε απολογισμός για τα έως τώρα τεκταινόμενα στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Αναφορικά με τα δημοτικά εκφράστηκε η χαρά από όλους για την εκλογή μελών του ΚΙΝΑΛ σε όλους τους δημοτικούς συνδυασμούς και στους τρεις νέους Δήμους της Κεφαλονιάς. Η αισιοδοξία για την επόμενη ημέρα ήταν διάχυτη, αφού το ΚΙΝΑΛ στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές έφτασε σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό από ότι στις Ευρωεκλογές.
Ωστόσο, το θέμα που μονοπώλησε την κουβέντα ήταν τα ονόματα που προτάθηκαν για το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ στο νομό μας. Εισηγήσεις έκαναν ο πρώην Βουλευτής, Σπύρος Μοσχόπουλος, ο πρώην Νομάρχης, Διονύσης Γεωργάτος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Σταύρος Σπαθής, ο Δημοτικός Σύμβουλος, Σπύρος Σαμούρης, ο πρώην Δήμαρχος Λειβαθούς, Διονύσης Μαγουλάς, ο εκλεγμένος Περιφερειακός Σύμβουλος, Δημήτρης Σπανός και αρκετοί άλλοι. Ακούστηκαν πολλά ονόματα όπως του προέδρου των ηλεκτρολόγων, Διονύση Κατσούρη, του πρώην Γ.Γ. του Υπουργείου, Βαγγέλη Διβάρη, του Ναπολέοντα Μαραβέγια και του νεοεκλεγμένου Δημοτικού Συμβούλου, Δημήτρη Κεκάτου. Ωστόσο, μετά από πολλές τοποθετήσεις και αρχικές αρνήσεις, για τους δικούς του λόγους ο καθένας όλοι επικεντρώθηκαν σε τρία ονόματα, που έχουν εκφράσει ή θα τους ζητηθεί από τα κεντρικά του ΚΙΝΑΛ να θέσουν τον εαυτό τους στη διαδικασία της υποψηφιότητας.
Χωρίς να είναι ακόμη τίποτε τελειωμένο τα τρία ονόματα που φαίνεται να υπερισχύουν είναι του Γιώργου Βαρθολομάτου, του Λευτέρη Κρητικού και της Ελένης Θέου-Στανίτσα. Αναφορικά με τον κ. Βαρθλομάτο είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων, μέλος του ΠΑΣΟΚ από τα φοιτητικά του χρόνια και ενεργός σε θέματα που απασχολούν τα πανεπιστήμια όλης της χώρας. Ο Λευτέρης Κρητικός είναι ένας νέος επιστήμονας, δικηγόρος στο επάγγελμα που ζει και δραστηριοποιείται στο Αργοστόλι. Μέλος παραδοσιακής ΠΑΣΟΚικής οικογένειας. Τέλος, η κα Θέου-Στανίτσα, είναι η σύζυγος του Δημάρχου Ιθάκης, Διονύση Στανίτσα, ο οποίος είναι μέλος της Κ.Ε. του ΚΙΝΑΛ και προσωπικός φίλος με την πρόεδρο του Κινήματος, Φώφης Γεννηματά. Η εκλογική επιτροπή που δημιουργήθηκε χθες θα εξετάσει όλες τις υποψηφιότητες και όχι μόνο τις τρεις παραπάνω και αναμένεται να κάνει την επίσημη ανακοίνωσή της το απόγευμα της προσεχούς Τρίτης.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed