Αυτοί που αδιαφόρησαν για το κλείσιμο του καφενείου της Καμπάνας πως κοιμούνται ήσυχοι; Πόσες χιλιάδες ευρώ βρέθηκαν για τους κοκοφοίνικες;

Σήμερα το πρωί στο Αργοστόλι. Σε ένα πεζοδρόμιο ένα παιδί ξαπλωμένο σε άθλια κατάσταση. Στην Σιτεμπόρων. Ρακένδυτο, πανβρώμικο, με ακαθαρσίες δικές του δίπλα του. Διαβάτες προσπερνούν. Στάθηκα. Το ρώτησα τι του συμβαίνει. Ένα παραλήρημα.
Ειδοποίησα την Αστυνομία, όχι για να το συλλάβουν βέβαια, αλλά να το οδηγήσουν σε κάποια δομή. Από αυτές που λειτουργούν στο Αργοστόλι. Έμαθα αργότερα ότι ήταν ένα από τα παιδιά του καφενείου της Καμπάνας, που κάποτε πρόσφερε απασχόληση και ψυχολογική υποστήριξη σε παιδιά με ιδιαίτερα προβλήματα. Το είχα ξαναδεί αυτό το αγόρι να κυκλοφορεί ημίγυμνο και ταλαιπωρημένο στους δρόμους της πόλης. Σήμερα τρόμαξα. Αυτοί που αδιαφόρησαν για το κλείσιμο του καφενείου της Καμπάνας πως κοιμούνται ήσυχοι; Πόσες χιλιάδες ευρώ βρέθηκαν για τους κοκοφοίνικες και ούτε ένα για την επαναλειτουργία αυτής της δομής; Πόσο ανερυθρίαστα μπορούν να κυκλοφορούν σε αυτήν την πόλη χάσκοντας και επιδεικνύοντας τον ωχαδερφισμό τους σε τέτοιου είδους φαινόμενα; Ευελπιστώ πως η νέα Δημοτική αρχή θα επιδείξει πρωτίστως την κοινωνική της ευαισθησία, επαναλειτουργώντας την δομή αυτή ή στον Θαλασσόμυλο ή στην Καμπάνα ή όπου αλλού.

Αγγελική Μαρκέτου

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed