Χαοτική η κατάσταση στην κατανομή της περιουσίας των νέων Δήμων της Κεφαλονιάς, θυμίζει τις τελευταίες ημέρες της Σοβιετικής Ένωσης

Συνεδρίασε σήμερα άτυπα, για πρώτη φορά, η Επιτροπή για την κατανομή της κινητής και ακίνητης περιουσίας, των χρεών, των διαθέσιμων χρημάτων κλπ κλπ κλπ του πάλαι ποτέ κραταιού Δήμου Κεφαλονιάς, στους τρεις νεοσύστατους Δήμους.
Πρέπει να μοιραστούν απο χορτοκοπτικά, πριόνια, γραφεία και υπολογιστές μέχρι άδειες λογισμικού και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Ακόμη και τα αποθέματα σε βίδες και παξιμάδια! Η κατάσταση είναι χαοτική καθώς το σπάσιμο των Δήμων έγινε “στο πόδι” χωρίς να δημιουργηθεί πρώτα το κατάλληλο νομικό πλαίσιο. Το όλο σκηνικό θυμίζει τις τελευταίες μέρες της πτώσης της Σοβιετικής Ένωσης όπου στο χάος που επικρατούσε, αν το ξημέρωμα σε έβρισκε σε εργοστάσιο από εργάτης γινόσουν αυτόματα ιδιοκτήτης του εργοστασίου, αν σε εύρισκε σε πετρελαιοπηγή γινόσουν ιδιοκτήτης της πετρελαιοπηγής χωρίς περαιτέρω διατυπώσεις. Έτσι δημιουργήθηκαν οι τίτλοι ιδιοκτησίας εκεί. Κάπως έτσι βλέπω να γίνεται και με την περιουσία του Δήμου!

Διονύσης Μινέτος
Δημοτικός Σύμβουλος Αργοστολίου

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed