Έκκληση για ενότητα, προκειμένου μετά από 12 χρόνια η Κεφαλονιά και η Ιθάκη να γίνουν πάλι «γαλάζιες» έκαναν οι τρεις υποψήφιοι Βουλευτές του κόμματος

Πολλά και διάφορα, ευτράπελα και σοβαρά, έγιναν σήμερα στην κοινή συνέντευξη Τύπου των τριών υποψηφίων Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, ωστόσο το σύνθημα που κυριάρχησε ήταν αυτό της ενότητας για να πάρει το κόμμα την έδρα στα νησιά μας.
Η συνέντευξη παραχωρήθηκε στα γραφεία της ΝΟΔΕ στο Αργοστόλι, όπου η πρόεδρός της, Γιάννα Κουλουμπή, παρουσίασε και επίσημα πλέον τους κατοίκους των νησιών μας τους Βικτώρια Αλεξανδράτου, Γιώργο Κοκκόλη και Παναγή Καππάτο. Η συζήτηση με τους εκπροσώπους του τοπικού Τύπου είχε διάρκεια λίγο πάνω από δύο ώρες, όπου στο διάστημα αυτό παρουσιάστηκαν τόσο η γενικές τοποθετήσεις της Νέας Δημοκρατίας, όσο και οι θέσεις καθενός από τους υποψηφίους Βουλευτές. Αρχιτέκτονας-Μηχανικός η κα Αλεξανδράτου, Πολιτικός Επιστήμονας ο Γιώργος Κοκκόλης και Δικηγόρος ο κ. Καππάτος συστήθηκαν οι τρεις υποψήφιοι και δέχθηκαν πολλές ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους. Όλοι με τον τρόπο τους υποστήριξαν ότι αγαπούν την Κεφαλονιά και την Ιθάκη και θα ήθελαν να προσφέρουν αν εκλεγούν στη θέση του Βουλευτή. Θεωρούν ότι η έδρα μετά από 12 χρόνια μπορεί να επιστρέψει στη Νέα Δημοκρατία, που θα ξεκινήσει μια άλλη πορεία ανάκαμψης της οικονομίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στα νησιά μας. Ακολουθούν χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τις τοποθετήσεις τους:

ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΤΟΥ: Το αίμα μου είναι γεμάτο Κεφαλονιά, η αγάπη μεγαλώνει όταν λείπεις από το νησί, ωστόσο με συνδέουν τρεις τάφοι με την Κεφαλονιά, της μητέρας μου, της θείας μου και του παιδιού μου. Η καρδιά μου δεν έχει φύγει ποτέ από την Κεφαλονιά και την ιδιαίτερη πατρίδα μου την Πύλαρο. Έχω περάσει δύσκολα, αλλά είμαι όρθια και επιτυχημένη και θα κάνω αυτά που απαιτούνται για να πάει μπροστά ο τόπος μας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μου ζήτησε να μπω στο ψηφοδέλτιο. Η νίκη μας είναι βέβαιη, αφού ο κόσμος είναι σε απόγνωση μετά την καταστροφή της οικονομίας από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η απερχόμενη Βουλευτής, η κα Θεοπεφτάτου έλαμψε διά της απουσίας της όλα αυτά τα χρόνια. Ο ΣΥΡΙΖΑ έσπειρε την διχόνοια μέσα στην κοινωνία και υποθήκευσε τη ζωή των παιδιών μας. Αναφορικά με τις εξορύξεις υδρογονανθράκων δεν θα επιτρέψω να συμβούν αν δεν υπάρχουν οι απαιτούμενες αυστηρές περιβαλλοντικές μελέτες και πάνω από όλα σεισμολογικές μελέτες. Αν δεν υπάρξουν αυτές όπως πρέπει θα προσβάλλω τις εξορύξεις στο ΣτΕ και θα κάνω και ασφαλιστικά μέτρα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΚΚΟΛΗΣ: Δεν ησυχάζουμε από το κλίμα ευφορίας που υπάρχει στη Νέα Δημοκρατία, αφού είναι τεράστια η ευθύνη που έχουμε μπροστά μας. Η Κεφαλονιά έχει πολλά ανοικτά μέτωπα όπως ο Βιολογικός σε Σκάλα-Πόρο, η τραγική κατάσταση που βρίσκεται το Ληξούρι και άλλα. Μέλημά μου θα είναι, παρέα με τους Δημάρχους και τον Αντιπεριφερειάρχη να παλέψουμε μαζί για τα προβλήματα των νησιών μας. Όλη η χώρα πρέπει να αναταχθεί και τα νησιά μας πρέπει να οργανωθούν πίσω από ένα σχέδιο με ναυαρχίδες τον τουρισμό μας και τον πρωτογενή τομέα. Η οικονομία της χώρας μας έχει πάθει νεκροφάνεια, αφού ευημερούν οι αριθμοί και υποφέρουν οι άνθρωποι. Είμαστε εγκλωβισμένοι σε μια κατάσταση χωρίς ανάπτυξη από την οποία πρέπει να ξεφύγουμε. Το ενεργιακό θέμα της χώρας είναι ακανθώδες και υπάρχουν αντιφάσεις στο ερώτημα αν θέλουμε την εξόρυξη υδρογονανθράκων ή όχι. Πρώτα πρέπει να κοιτάξουμε τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και μετά να πράξουμε. Θ α ήταν ανεύθυνο να πω αυτή την στιγμή την γνώμη μου για τις εξορύξεις, αφού αυτές θα προχωρήσουν ανάλογα τις εθνικές μας ανάγκες και τους γεωπολιτικούς σχηματισμούς που θα υπάρξουν.

ΠΑΝΑΓΗΣ ΚΑΠΠΑΤΟΣ: Υπάρχει στροφή του κόσμου προς την Νέα Δημοκρατία, που αποτελεί τη μόνη διέξοδο. Άλλα μας είπε ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά και αλλιώς εκτέλεσε το κυβερνητικό έργο, όπου εξαφανίστηκε η μεσαία τάξη. Η ελληνική περιφέρεια πληγώθηκε λόγω της κυβερνητικής αδιαφορίας και η Κεφαλονιά μας ακόμη περισσότερο από τους σεισμούς του 2014 και μετά. Κατέρρευσε η υγεία, η παιδεία και ο τουρισμός δεν βοηθήθηκε όσο έπρεπε. Η δουλειά του Βουλευτή είναι να ακούει τον κόσμο και τους φορείς και να μεταφέρει τα προβλήματα στην κεντρική κυβέρνηση δίνοντας ταυτόχρονα ιδέες για τη λύση τους. Η Νέα Δημοκρατία έχει ένα τεκμηριωμένο πρόγραμμα για 16 τομείς . Ήμουν αρνητικός στην αρχή στο θέμα των εξορύξεων, ωστόσο μπορούμε να τις ανεχθούμε αρκεί να μην επηρεαστεί στο παραμικρό ο τουρισμός μας. Είναι ένα μεγάλο δίλημμα για την εθνική οικονομία και πρέπει να το δούμε με πολύ προσοχή.

Στη συνέντευξη Τύπου των τριών υποψηφίων έδωσε το παρόν και ο 1η Σεπτεμβρίου νέος Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς-Ιθάκης, Σταύρος Τραυλός. Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους οι μοναχικές περιοδείες τελείωσαν και οι Βικτώρια Αλεξανδράτου, Γιώργος Κοκκόλης και Παναγής Καππάτος από αύριο θα κάνουν κοινές εμφανίσεις και περιοδείες. Αύριο είναι προγραμματισμένη να γίνει η επίσημη παρουσίασή τους στον κόσμο σε εκδήλωση στο Μεντιτερανέ.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed