Θέλει αρετή και τόλμη η ευημερία των πολλών

Όταν η Κεφαλονιά μας και το Θιάκι κάθονται για να «σκεφτούν» όσοι έχουν κάτι να προτάξουν δε διστάζουν…
Φίλοι συμπολίτες της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, σε λίγο θα έχουμε νέα κυβέρνηση. Όμως, την τελευταία δεκαετία της στυγνής κρίσης, οι κυβερνήσεις φεύγουν, τα Μνημόνια μένουν – με αποτέλεσμα τα παιδιά μας είτε να φεύγουν είτε να μένουν με ψαλιδισμένα όμως τα φτερά, με τον πήχη των προσδοκιών τους ανεπίτρεπτα κατεβασμένο. Πριν από τις ευρωεκλογές, υπήρχε το ερώτημα: «Γιατί ΜέΡΑ25»;
Απαντούσαμε: «Επειδή αυτή η νύχτα κράτησε πολύ». «Επειδή η Ελλάδα μας συνεχίζει να ασφυκτιά σε μια Ευρώπη που αποδομείται». «Επειδή το ΜέΡΑ25 είναι το μοναδικό κόμμα με άμεσα εφαρμόσιμο πρόγραμμα τόσο για την Ευρώπη όσο και για την Ελλάδα».
Το ΜέΡΑ25 δεν αρκείται στην διάγνωση. Προτείνουμε ρεαλιστικές, θεραπευτικές, άμεσα εφαρμόσιμες λύσεις
Την ρήξη ούτε την θέλουμε αλλά ούτε και την φοβόμαστε.
Το νόμισμα πρέπει να είναι στην υπηρεσία των πολιτών, όχι οι πολίτες σκλάβοι του νομίσματος.
Το ΜέΡΑ25 θα φέρει μια νέα δημοκρατική, συμμετοχική επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο λαμβάνονται οι αποφάσεις, ιδίως σε ευαίσθητους τομείς όπως η παιδεία, ο πολιτισμός, οι μεγάλες αποφάσεις για κάθε περιφέρεια.
Ο κ. Μητσοτάκης έρχεται φουριόζος να αποκαταστήσει πλήρως την πιο παρασιτική παρέα των ολιγαρχών οι οποίοι κατάντησαν την χώρα μόνιμη Αποικία Χρέους.
Το ΜέΡΑ25 σήμερα σηκώνει το βάρος της αντίστασης στην επέλαση αυτή. Στόχος μας ο ΜΟΝΟΜΕΤΩΠΟΣ ΑΝΕΝΔΟΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ εναντίον του παρασιτικού καθεστώτος που θα οικοδομήσει η ΝΔ πάνω στο 4ο Μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ.
Μόνο το ΜέΡΑ25 θα μπορεί να εκφράσει στην Βουλή το ΟΧΙ που ανατράπηκε πριν 4 χρόνια.
Μόνο το ΜέΡΑ25 έχει την αξιοπιστία, και το κουράγιο, να προστατεύσει τα καλά που έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως για παράδειγμα οι 120 δόσεις η επέκταση της νοσοκομειακής κάλυψης σε όλους κλπ.
Και μην ξεχνάμε και την αριθμητική του εκλογικού νόμου: Μόνο το ΜέΡΑ25 μπορεί την 7η Ιουλίου να ψαλιδίσει την αυτοδυναμία της ΝΔ μπαίνοντας στην Βουλή.
Φίλες και φίλοι, η ατελείωτη κρίση δεν θα τερματιστεί κάνοντας τα ίδια και τα ίδια. Το ΜέΡΑ25 σηματοδοτεί μια πολιτική επανάσταση που απαιτεί προοδευτικοί άνθρωποι από διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες, κι από όλες τις γωνιές της Ευρώπης, να ενωθούν γύρω από το συνεκτικό μας πρόγραμμα.
Αυτή η πολιτική επανάσταση δεν μπορεί να δανειστεί την ποίησή της από το παρελθόν, μόνο από το μέλλον. Στις ευρωεκλογές πήραμε μια γεύση της. Την 7η Ιουλίου ξεκινάμε.
Θέλει αρετή και τόλμη η ευημερία των πολλών!
Όταν η Κεφαλονιά μας και το Θιάκι κάθονται για να «σκεφτούν» όσοι έχουν κάτι να προτάξουν δε διστάζουν

Γαβριήλ Μανωλάτος
Καθηγητής Διεθνούς Οικονομίας και Χρηματοδοτικής Διοίκησης

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed