Μετά από πολλές πιέσεις προς την κυβέρνηση, η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου ανακοίνωσε την ίδρυση εκ νέου του Λιμενικού Σταθμού στο Ληξούρι

Υπογράφτηκε η απόφαση από τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Φώτη Κουβέλη για τη ίδρυση Λιμενικού Σταθμού με έδρα το Ληξούρι και οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΝΑΝΠ προχωρούν στις ενέργειες για τη σύστασή του.
Ο Λιμενικός Σταθμός Ληξουρίου είχε καταργηθεί με το Π.Δ. 81/2014 και οι αρμοδιότητες του μεταφέρθηκαν στο Λιμεναρχείο Κεφαλονιάς. Οι αντικειμενικές συνθήκες κατέδειξαν ότι η ίδρυση του Λιμενικού Σταθμού ήταν απαραίτητη, καθώς το Λιμενικό Φυλάκιο που είχε ιδρυθεί στη θέση του αδυνατούσε να καλύψει τις υπάρχουσες ανάγκες, ενώ το Λιμεναρχείο Κεφαλονιάς αποδυναμώθηκε περαιτέρω λόγω της αύξησης των αρμοδιοτήτων του και των προβλημάτων της υποστελέχωσης. Με βάση τα παραπάνω κρίθηκε επιτακτική η ανάγκη της αναβάθμισης της Λιμενικής Αρχής Ληξουρίου, τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε επιχειρησιακά μέσα, καθώς θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας της οποίας η επανίδρυση του Λιμενικού Σταθμού αποτελούσε πάγιο αίτημα.

Αφροδίτη Θεοπεφτάτου

 

Ανακοίνωση Ένωσης προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κεφαλονιάς-Ιθάκης
Η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κεφαλονιάς & Ιθάκης ενημερώνει τα μέλη της ότι σύμφωνα με έγγραφο κ. Γενικού Επιθεωρητή Λ.Σ. που εκδόθηκε σήμερα, αποφασίστηκε η επανίδρυση του Λιμενικού Σταθμού Ληξουρίου.
Αισθανόμαστε δικαιωμένοι με την εξέλιξη αυτή καθώς ως Ένωση από την πρώτη στιγμή είχαμε αντιταχθεί στην κατάργηση της Υπηρεσίας του Ληξουρίου και όλα αυτά τα χρόνια επισημαίναμε προς κάθε κατεύθυνση την σημασία της και ζητούσαμε την επαναλειτουργία της. Πέντε χρόνια μετά την κατάργηση τα προβλήματα που συσσωρεύτηκαν και η σύσσωμη απαίτηση της τοπικής κοινωνίας οδήγησε τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου σε επανεξέταση του θέματος. Συγχαίρουμε τον κ. Κατσιβέλη Γιώργο καθώς με τις ενέργειες του συνέβαλε σημαντικά στην επανίδρυση του Λιμενικού Σταθμού προσφέροντας στην τοπική κοινωνία και ξεκινώντας την θητεία του ως Δήμαρχος του νεοσυσταθέντος Δήμου Ληξουρίου με τους καλύτερους οιωνούς.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΤΑΜΑΤΕΛΑΤΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ    ΑΓΓΟΥΡΙΑΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed