Κάποιοι σφετερίστηκαν την συλλογή ζωγραφικής του Γεράσιμου Στέρη, αρχίζουν οι περιπέτειες στον νέο Δήμο Αργοστολίου για το «πλάτσικο»

Ο Δημοτικός Σύμβουλος, Διονύσης Μινέτος, μετέχει στην Επιτροπή καταγραφής και κατανομής της περιουσίας του Δήμου Κεφαλονιάς στους νεοσύστατους Δήμους, η οποία συνεδρίασε πάλι σήμερα και από την συνεδρίαση αυτή βγήκε… λαβράκι.
Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Μινέτος η τεράστια σε εικαστική, πολιτιστική και οικονομική αξία συλλογή έργων του ζωγράφου Γεράσιμου Στέρη, που είχε δοθεί στον πρώην Δήμο Αργοστολίου… αγνοείται και κανένας δεν ξέρει που βρίσκεται. Ο Γεράσιμος Στέρης είχε χαρίσει τη συλλογή του, ανεκτίμητης αξίας, λίγο πριν φύγει από τη ζωή, στον τότε Δήμο Αργοστολίου, με σκοπό αυτή να παρουσιάζεται στο κοινό ανά περιόδους, κάτι που δεν έγινε από το 2011 και μετά. Σύμφωνα με πληροφορίες μας όλοι οι πίνακες είχαν φυλαχθεί σε άγνωστο σημείο και ξαφνικά σήμερα μάθαμε ότι δεν υπάρχουν πουθενά. Κατά την σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής ακούστηκε πως «Κάποιοι την έχουν σφετεριστεί…» και ορθά ο Διονύσης Μινέτος μονολογούσε «Μπαίνουμε σε περιπέτειες…».

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed