Νίκος Ανουσάκης: «Γεράσιμε Φόρτε, η “ασυλία” σου έλαβε τέλος…»

Πρώην Δήμαρχε Αργοστολίου, πρώην αποτυχόντα υποψήφιε βουλευτή (με το ΠΑΣΟΚ όχι με τον ΣΥΡΙΖΑ για να μην ξεχνιόμαστε), πρώην περιφερειακέ σύμβουλε της ήσσονος αντιπολίτευσης, πρώην αποτυχόντα υποψήφιε δημοτικέ σύμβουλε της παράταξης Καλαφάτη, αποτυχόντα υποψήφιε Δήμαρχε Αργοστολίου με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες εκλογές και μέλλοντα δημοτικέ σύμβουλε της ήσσονος αντιπολίτευσης ή απλά:
Αγαπητέ Μεμά,
δεν θα ασχολιόμουν μαζί σου γιατί είναι αρχή μου τους “τελειωμένους” να τους αφήνω στην μοίρα τους, πλην όμως επειδή αυτή την στάση μας την θεώρησες όλα αυτά τα χρόνια αδυναμία θα σου δώσω μία απάντηση πιο πολύ για να γελάσει “το φιλοθεάμον κοινό” με την προσπάθεια σου να “ξαναβγείς στον αφρό” και να αποκτήσεις ξανά “ένα κάποιο ρόλο”:
Δεν υπάρχει κανένα… “μείζων θέμα” οφειλών της ΔΕΥΑΚ προς το Δήμο Κεφαλονιάς, καθώς είναι αστείο και κωμικό να παρουσιάζεται ως τάχα… “πρόβλημα” η πληρωμή εκ μέρους του Δήμου τμήματος των λογαριασμών ηλεκτροδότησης της των αντλιοστασίων, γεωτρήσεων κ.λ.π. της ΔΕΥΑΚ λόγω γραφειοκρατικής εμπλοκής (μη μεταφορά εξαιτίας διοικητικών θεμάτων των λογαριασμών του ρεύματος από το όνομα του Δήμου στο όνομα της ΔΕΥΑΚ). Ως γνωστόν η ΔΕΥΑΚ είναι περιουσιακό στοιχείο του Δήμου Κεφαλονιάς σε ποσοστό εκατό τοις εκατό, άρα το ζήτημα είναι τυπικό-λογιστικό κι όχι ουσίας και το σύνθετο του ζητήματος αποδεικνύεται πρόδηλα από το γεγονός ότι το ίδιο γινόταν αναγκαστικά και διαχρονικά από όλες τις διοικήσεις (π.χ. Θεόφιλου Μιχαλάτου και Σπύρου Κουνάδη).
Η ΔΕΥΑΚ δεν εισέπραττε ποτέ ξεχωριστά και διακριτά το κονδύλι του ρεύματος, όπως γίνεται π.χ. με το Φ.Π.Α., αλλά από τα γενικά έσοδά της προσπαθούσε να καλύψει όλες τις υποχρεώσεις της, κάτι όμως δεν ήταν πρακτικά εφικτό ως προς τους συγκεκριμένους λογαριασμούς. Με τις τρέχουσες τιμές νερού (που δεν αυξήθηκαν ούτε ένα Ευρώ ούτε επί της εποχής μου ούτε επί Κουνάδη ούτε επί Μιχαλάτου) τα έσοδα της ΔΕΥΑΚ δεν επαρκούσαν για να εξοφλεί και το σύνολο του ρεύματος που πλήρωνε ο Δήμος από το 2011 και μετά για τμήμα των αντλιοστασίων, γεωτρήσεων κ.λ.π. της ΔΕΥΑΚ κι επομένως επιλέχθηκε η οδός της ανακεφαλαιοποίησης τμήματος των οφειλών της ΔΕΥΑΚ προς το Δήμο από το ρεύμα συν τοις άλλοις ώστε να μην υπάρξει θεματική αύξηση του κόστους του νερού που είναι βασικό αγαθό για τον δημότη.
Τελικά μετά από ένα ολόκληρο χρόνο! η… “αυλή των θαυμάτων” Δημόσια Διοίκηση επί ΣΥΡΙΖΑ έκρινε πως η ανακεφαλαιοποίηση της ΔΕΥΑΚ (που ενέκριναν και τα δύο αρμόδια συλλογικά όργανα – Δ.Σ. ΔΕΥΑΚ και Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς και δεν είχε αρχικά ακυρωθεί από την Αποκεντρωμένη Αυτοδιοίκηση Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων) … “έπασχε διοικητικά” παρά τις περί αντιθέτου γνωμοδοτήσεις ορκωτών λογιστών και καθηγητή Πανεπιστημίου (ΣΥΡΙΖΑ το μεγαλείο σου!!!) . Κατόπιν των παραπάνω το πιο πιθανό είναι το όλο ζήτημα να διευθετηθεί με την υπαγωγή στην ρύθμιση των εκατόν είκοσι δόσεων κάτι που όμως είναι πιθανό να επιφέρει μεγάλη αύξηση στην τιμή του νερού, κάτι που ο Δήμος Κεφαλονιάς προσπαθούσε να αποτρέψει.
Επομένως ουδέν μεμπτό υπάρχει, ουδέν “σκοτεινό” σημείο και η προσπάθεια σου να δημιουργήσεις “θολούρα” στο μέσο δημότη συνεχίζοντας την παραπλανητική και πολιτικά δόλια προσπάθεια του έτερου “μια ζωή αποτυχόντος” Βασίλη Ρουχωτά είναι ακόμα μια απέλπιδα προσπάθεια να… “σου δώσουμε σημασία”, να πεις “είμαι κι εγώ εδώ μαζί με το 10% μου “!
Συνοψίζοντας, καημένε μου Μεμά, όσο και να φωνάζεις όσο και να προσπαθείς να δείξεις τα “γέρικα και ξεπερασμένα” πολιτικά “δόντια” σου, όσο και να υπενθυμίζεις με νόημα ότι “η απλή αναλογική χρειάζεται συνεργασίες”, “δεν έχει πλοίο για σε, δεν έχει οδό”, δεν έχει ρόλο δεν έχει αξίωμα, δεν έχει τίποτα… Είσαι καταδικασμένος να κάθεσαι στο περιθώριο και “στην γωνιά σου” πολιτικά “μίζερος και κακομοίρης” ψάχνοντας εμμονικά στην “ΔΙΑΥΓΕΙΑ” κάθε πρωϊ μήπως… “βρεις κάτι” για να το παρουσιάσεις ως δήθεν σκάνδαλο στο “ναυάγιο της ζωής – παραδημοσιογραφικό σου φερέφωνο”…
Υ.Γ. 1. : Μην ονειρεύεσαι “στρατηγικές συμμαχίες” και “καρέκλες” για σένα . Όσοι σου τα τάζουν σε “δουλεύουν”… Δεν σε θέλει κανείς μαζί του… Είσαι πολιτικά “τοξικός”… Απλά θα κάθεσαι στο νέο δημοτικό συμβούλιο ως “ξεδοντιασμένος λέων- έρημος, βαρύς και μόνος ” και θα έχουμε την χαρά να συζητήσουμε δημόσια τα πεπραγμένα σου στον πρώην Δήμο Αργοστολίου. Έχουμε τόσα να θυμηθούμε, αλλά μην ξεχνάμε και τα “ανοιχτά σου θέματα” και σένα και του περίγυρού σου…
Υ.Γ. 2 : Aλήθεια μιας και όλα αυτά τα χρόνια εσύ και η παρέα σου “μας ζαλίσατε” για τις “απ΄ ευθείας αναθέσεις”, μήπως μπορείς να μας πεις με αριθμητικά νούμερα και ποσά (σ΄ αυτά είσαι καλός…) πόσες είχαν γίνει τα χρόνια της θητείας σου στον πρώην Δήμο Αργοστολίου ή π.χ. στην ΔΕΥΑ τα χρόνια του “κολλητού σου ” Διονύση Γασπαρινάτου; Τότε ήταν καλές και σήμερα όχι;
Πάντα δικός σου και πάντα έτοιμος για σένα…

Νίκος Ανουσάκης
Πρόεδρος ΔΕΥΑΚ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed