Εντυπωσίασε για ακόμη μια φορά το κοινό στο Ηρώδειο στην Τραβιάτα του Βέρντι ο Διευθυντής της Λυρικής Σκηνής, Αγαθάγγελος Γεωργακάτος

Σε κλίμα ενθουσιασμού και με θερμότατο χειροκρότημα ολοκληρώθηκε, το Σάββατο 27 Ιουλίου 2019 στο κατάμεστο Ηρώδειο, η πρεμιέρα της νέας εντυπωσιακής παραγωγής της Τραβιάτας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού, σκηνοθεσία – σκηνικά – χορογραφία Κωνσταντίνου Ρήγου και με τους διεθνείς σταρ της όπερας Λιζέτ Οροπέσα, Σαϊμίρ Πίργκου και Δημήτρη Πλατανιά στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.
Η Τραβιάτα του Τζουζέπε Βέρντι παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Ηρώδειο και ο Κωνσταντίνος Ρήγος, στην πρώτη του σκηνοθεσία όπερας, κατάφερε να αποδώσει με θαυμαστό τρόπο τόσο τις «εσωτερικές» ιδιωτικές σκηνές του έργου, όσο και τις εξωστρεφείς σκηνές του πλήθους. Με βασικό σκηνικό στοιχείο τα δύο δωμάτια της Βιολέτας Βαλερύ και με αναφορές στην DolceVita του Φελίνι, η δραματική ιστορία της πιο διάσημης Παριζιάνας εταίρας ξεδιπλώθηκε με ιδιαίτερη μαεστρία προκαλώντας συγκίνηση στο κοινό. Τα κοστούμια της Ιωάννας Τσάμη, μαύρα για τη χορωδία, πολύχρωμα για το μπαλέτο και ιδιαιτέρως εντυπωσιακά για τους πρωταγωνιστές, συνέδραμαν στην ατμόσφαιρα της παράστασης, μαζί με τους φωτισμούς του Χρήστου Τζιόγκα και τις προβολές του Βασίλη Κεχαγιά.
Το σπουδαίο καστ των πρωταγωνιστών συγκίνησε, ενθουσίασε και χειροκροτήθηκε με πάθος. Η Λιζέτ Οροπέσα, το πιο hot όνομα στην όπερα αυτή τη στιγμή, που έφτασε στην Αθήνα μετά από θριαμβευτικές εμφανίσεις στη Σκάλα του Μιλάνου, επιβεβαίωσε τη φήμη της και πρόσφερε στο Αθηναϊκό κοινό μια ερμηνεία της Βιολέτας Βαλερύ που θα μείνει στην ιστορία. Ο τενόρος Σαϊμίρ Πίργκουέπλασε έναν δυναμικό αλλά και την ίδια στιγμή σπαρακτικό Αλφρέντο, ενώ ο Δημήτρης Πλατανιάςσε εξαιρετική φόρμα αποθεώθηκε για την ερμηνεία του στον ρόλο του Τζόρτζιο Ζερμόν. Ο Λουκάς Καρυτινός έδωσε ένα μοναδικό ακρόαμα, αναδεικνύοντας το μεγαλείο της μουσικής του Τζουζέππε Βέρντι, ενώ η Ορχήστρακαι η Χορωδία της ΕΛΣ πρόσφεραν ερμηνείες υψηλού επιπέδου. Η συμμετοχή του Μπαλέτουτης ΕΛΣ, σε χορογραφία του Κωνσταντίνου Ρήγου, απέσπασε θετικά σχόλια. Μεγάλο ήταν το χειροκρότημα από το κοινό και για τον συμπατριώτη μας Διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Αγαθάγγελου Γεωργακάτου.
Μουσική διεύθυνση: Λουκάς Καρυτινός
Σκηνοθεσία – Χορογραφία – Σκηνικά: Κωνσταντίνος Ρήγος
Διευθυντής Χορωδίας: Αγαθάγγελος Γεωργακάτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed