Τα προβλήματα της πεζοδρόμησης στην πλατεία Βαλλιάνου και οι ζημιογόνες συνέπειες για όλα τα καταστήματα της περιοχής

Αποφάσισα να δημοσιεύσω την ακόλουθη καταγγελία, μιας και θεωρώ ότι πια το πρόβλημα με την χρήση του πεζοδρομημένου κομματιού της Πλατείας Βαλλιάνου, έχει φτάσει φέτος στο ΑΠΡΟΧΩΡΗΤΟ, με πολύ ζημιογόνες συνέπειες για τα μαγαζιά της Πλατείας.
Έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος από τότε που πεζοδρομήθηκε η Πλατεία Βαλλιάνου. Έτσι, μας έχει δοθεί η δυνατότητα να έχουμε πλέον αποκτήσει άποψη για την λειτουργικότητα του έργου σε σχέση με τα καταστήματα γύρω από την πλατεία. Είναι γεγονός, που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει, ότι η πλήρης απουσία όρων χρήσης, τον ανεφοδιασμό, την στάθμευση των οχημάτων delivery, αλλά και την διέλευση προκειμένου να παραδώσουν παραγγελίες έχει δημιουργήσει ΜΕΙΖΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ στα καταστήματα εστίασης. Οι επαγγελματίες της Πλατείας Βαλλιάνου, αρχές του Μάη κλήθηκαν να πληρώσουν το ανάλογο κόστος για την χρήση των δημοτικών χώρων. Πράγμα που έπραξαν. Και έρχεται μέσα στο καλοκαίρι, που είναι η περίοδος στην οποία όλοι προσπαθούν να δουλέψουν, να μοιράζονται πρόστιμα από την Τροχαία για παράνομο παρκάρισμα στα μηχανάκια των delivery και να αφαιρούνται πινακίδες, αφαιρώντας ουσιαστικά την δυνατότητα εργασίας στα μαγαζιά. Και το χειρότερο είναι ότι για όλα τα παραπάνω δεν ισχύει η αρχή της ισονομίας, της ίσης μεταχείρισης προς όλους. Είναι, λοιπόν αναγκαίο, να καθοριστούν οι ώρες ανεφοδιασμού, ένας συγκεκριμένος χώρος στάθμευσης για τα μηχανάκια των delivery του κάθε μαγαζιού και φυσικά άδεια εισόδου-εξόδου με μικρή ταχύτητα για την παράδοση των παραγγελιών. Η αποφάση είναι του Δήμου, ο οποίος οφείλει να ενημερώσει και την Τροχαία, ώστε να μην όλα τα παραπάνω θεωρούνται παραβάσεις, με τις μοιραίες συνέπειες στην ομαλή λειτουργία των μαγαζιών και την επιβίωσή τους.
Υ.Γ.: Προς το παρόν δεν υπογράφω. Αν όμως δεν βελτιωθεί η κατάσταση ΑΜΕΣΑ, τότε θα προχωρήσω σε καταγγελία με ονοματεπώνυμο και θα κινηθώ νομικά.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed