Μοσχαράκι με λευκή σάλτσα και κάπαρη

Το καλοκαιράκι συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, ωστόσο δεν μπορούμε να μείνουμε και νηστικοί λόγω της ζέστης. Σήμερα έχουμε κάτι ελαφρύ για το τραπέζι μας με ένα υλικό που αφθονεί στην Κεφαλονιά αυτή την εποχή, την κάπαρη.

Υλικά
400 γραμμάρια μοσχαρίσιο κρέας
3 αγγουράκια τουρσί κομμένα σε ροδέλες
2 κουταλάκια του γλυκού κάπαρη
1 φλιτζάνι του καφέ κρέμα γάλακτος
1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
2 κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
πιπέρι
θυμάρι
ελαιόλαδο
μπαλσάμικο

Εκτέλεση
Αρχικά κόβουμε το κρέας σε χοντρούς κύβους. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί το λάδι ρίχνουμε μέσα το κρέας και το σοτάρουμε. Στη συνέχεια βάζουμε τις ροδέλες κρεμμυδιού, τα αγγουράκια τουρσί, 2 κουταλάκια του γλυκού κάπαρη, πιπέρι, 1 φλιτζάνι του καφέ κρέμα γάλακτος και τέλος το μισό λευκό κρασί. Τα ανακατεύουμε. Όταν είναι έτοιμα, σερβίρουμε το κρέας σε ένα πιάτο. Στο τηγάνι φροντίζουμε να μείνει λίγη σάλτσα και προσθέτουμε το υπόλοιπο λευκό κρασί ώστε να δέσει. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι ρίχνουμε αυτή το σος στο μοσχαρίσιο κρέας. Προσθέτουμε προαιρετικά από πάνω λίγο μπαλσάμικο και σερβίρουμε.

Επιμέλεια Ελένη Ευαγγελάτου

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed