Αναστολή λειτουργίας της παθολογικής του Μαντζαβινάτειου, γιατροί δεν έρχονται, τραγικό φαινόμενο για τον τόπο μας

Αγαπητοί συμπολίτες, όλοι μας, δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια ζούμε την πλήρη απαξίωση και καταβαράθρωση του νοσοκομείου του τόπου μας. Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές μας, όλα αυτά τα χρόνια δυστυχώς, δεν υπήρξαν αποτελέσματα που να βελτιώσουν τις συνθήκες λειτουργίας του νοσοκομείου.
Η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, αλλά και ο τότε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του νομού, όπως και η απερχόμενη διοίκηση του νοσοκομείου, δεν έπραξαν από την πλευρά τους αυτά που χρειαζόταν για να σταθεί το νοσοκομείο όρθιο, παρά τις δύσκολες συνθήκες που βίωσε η χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Δυστυχώς,η προσωρινή αναστολή λειτουργίας της παθολογικής κλινικής έγινε μόνιμη, παρά τις διαβεβαιώσεις ότι θα έλθουν γιατροί στο νοσοκομείο, οι οποίοι όμως ποτέ δεν ήλθαν. Αντιθέτως, το νοσοκομείο έχασε τους περισσότερους γιατρούς τα τελευταία χρόνια, είτε λόγω μεταθέσεων, είτε λόγω συνταξιοδότησης. Οι 800 και άνω συμπολίτες μας που κάθε χρόνο, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο τώρα πλέον, εδώ και δύο χρόνια περίπου, δεν έχουν πλέον καμία προστασία και ασφάλεια. Το φαινόμενο αυτό είναι τραγικό για τον τόπο μας, αλλά και για την προοπτική του στα επόμενα χρόνια. Παραμένει η υποβαθμισμένη λειτουργία του νοσοκομείου σε επίπεδο κέντρου υγείας για το 1/3 περίπου του συνολικού πληθυσμού του νησιού.
Κρίσιμα άλλα ζητήματα του νοσοκομείου, όπως η δωρεά Λιβιεράτου, με χρηματικό ποσό, που ανέρχεται στις 800.000 Ευρώ, δεν αντιμετωπίσθηκαν. Τα χρήματα αυτά παραμένουν, δυστυχώς, στο ταχυδρομικό ταμιευτήριο αναξιοποίητα. Το έργο της αντισεισμικής θωράκισης, που είναι απαραίτητο για την στατική επάρκεια του νοσοκομείου, δυστυχώς, σταμάτησε και ουδείς γνωρίζει ποια είναι τα πραγματικά αίτια. Για την αναβάθμιση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του νοσοκομείου με κατατεθειμένο φάκελλο στην Περιφέρεια Ιονίων νήσων ουδεμία ενέργεια έγινε. Πιστεύουμε, ότι οι τοπικοί φορείς, η νέα δημοτική αρχή, ο Αντιπεριφερειάρχης, αλλά και ο τοπικός βουλευτής, οφείλουν να στηρίξουν τις προσπάθειές μας και όλοι μας από κοινού να θέσουμε τα κρίσιμα ζητήματα της λειτουργίας του νοσοκομείου στην νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Ελπίζουμε ότι θα υπάρξουν ευήκοα ώτα σε όλες μας αυτές τις νέες προσπάθειες. Καλούμε λοιπόν δημόσια τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του νομού μας να συναντηθούμε το συντομότερο δυνατόν για να του θέσουμε τα προβλήματα λειτουργίας του νοσοκομείου και από κοινού να συναντηθούμε με την νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Καλούμε επίσης την νέα δημοτική αρχή να είναι αρωγός στις προσπάθειές μας και να πράξει από την πλευρά της ότι είναι αναγκαίο για την καλύτερη τύχη του νοσοκομείου του τόπου μας.

Για τον Σύλλογο Φίλων του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου
Γ. Χρηστόπουλος Γερουλάνος   Διον. Κατερέλος
Πρόεδρος                                      Γραμματέας

Κοινοποίηση:
Βουλευτή Κεφαλληνίας
Αντιπεριφερειάρχη Ιονίων Νήσων
Δημαρχο Ληξουρίου
Τοπικά ΜΜΕ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed