Το αντιηλιακό στην πλατεία της… δόξας, οι βομβαρδισμένοι δρόμοι του Αργοστολίου και η μπόχα του βιολογικού τα μεγάλα έργα Παρίση-Λυκούδη

Η απερχόμενη Δημοτική Αρχή των Παρίση-Λυκούδη, που δεν είχε το σθένος και την πολιτική δύναμη να ψηφίσει τον Νικόλα Βαλλιανάτο πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, άφησε πίσω της πολύ μεγάλο έργο στα δέκα χρόνια διοίκησής της και στο Αργοστόλι.
Επί δέκα σχεδόν χρόνια, την ώρα που ο Αντιδήμαρχος πικ-νικ και εκδρομών περηφανεύονταν ότι γέμισε με τουρίστες το νησί, ο βιολογικός της πρωτεύουσας εγκαταλείφθηκε στην τύχη του, με αποτέλεσμα το φετινό καλοκαίρι να είναι εφιαλτικό τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες μας. Η μπόχα ήταν ανυπόφορη και οι επαγγελματίες της εστίασης περισσότερο, προσπαθούσαν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα στους πελάτες τους που ήθελαν να απολαύσουν ένα πιάτο φαΐ ή έναν καφέ. Αυτό ήταν το πρώτο μεγάλο έργο… πνοής της δημοτικής αρχής Παρίση-Λυκούδη. Οι «αετοί» όμως δεν σταμάτησαν εδώ. Με μεγάλη προχειρότητα και βιασύνη προχώρησαν στο έργο της ανάπλασης της πλατείας Αργοστολίου και των γύρω δρόμων, ένα έργο που ένα χρόνο μετά κιόλας αρχίζει να καταρρέει σε πολλά σημεία του. Αφήστε που το σκαθάρι καθάρισε τους «αετούς» και για να διασχίσει την πλατεία της… δόξας πρέπει να έχεις βάλει αντιηλικό πρώτα, μια και οι κοκκοφοίνικες δεν προσφέρουν την ανάλογη προστασία. Αυτό είναι το δεύτερο μεγάλο έργο. Το τρίτο ακόμη μεγαλύτερο έργο, για το οποίο θα θυμόμαστε την προηγούμενη δημοτική αρχή είναι οι δρόμοι του Αργοστολίου. Επειδή έχω επισκεφτεί περιοχές όπως το Αφγανιστάν, το Τσαντ και την εμπόλεμη ζώνη του Ντονέτσκ στην Ουκρανία δεν είδα και μεγάλες διαφορές στους δρόμους. Λακκούβες και βουνά εκεί, το ίδιο και χειρότερο εδώ. Η διαφορά είναι ότι εκεί κυκλοφορούν πολύ περισσότερο στρατιωτικά οχήματα, οπότε δεν αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα με τους δρόμους, αλλά εδώ, στην τουριστική μας πρωτεύουσα με τους δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες καθημερινά, τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν είναι ακόμη… συμβατικά. Τα τρία αυτά μεγάλα έργα των «αετών», μαζί με δεκάδες άλλα μικρότερα, είναι αυτά που θα μας κάνουν να τους θυμόμαστε για πάντα.

Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed