Σταύρος Σπαθής: «Η κυβέρνηση οφείλει να στηρίξει την επιχειρηματικότητα και να πατάξει το παραεμπόριο και το λαθρεμπόριο»

Με ικανοποίηση ακούσαμε όλοι εμείς οι Επιμελητηριακοί τον Πρωθυπουργό να εξαγγέλλει από τη ΔΕΘ μέτρα που μπορούν να ενισχύσουν την επιχειρηματικότητα, όπως η μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών.
Με δεδομένη την κρισιμότητα της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας και του επιχειρείν, εκτιμώ ότι δεν υπάρχει καθόλου καιρός για χάσιμο και θα είναι ευχής έργο να υλοποιηθούν τάχιστα οι πρωθυπουργικές εξαγγελίες για όλα τα κρίσιμα θέματα που απασχολούν σήμερα πολίτες και επιχειρήσεις. Η κρίση μπορεί να ξεπεραστεί μόνο με αύξηση του ΑΕΠ της χώρας, του παραγόμενου πλούτου δηλαδή, άρα οφείλουμε όλοι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας προς αυτή την κατεύθυνση. Προκειμένου η οικονομία να αναπτυχθεί και το ΑΕΠ να φτάσει από τα 185 δισ. ευρώ, που βρίσκεται σήμερα, στα 245 δισ. ευρώ που ανερχόταν το 2009, χρειάζονται επενδύσεις και ένα μακρόπνοο αναπτυξιακό σχέδιο, διάρκειας 5-7 ετών. Μοναδική διέξοδος για την ελληνική οικονομία είναι η στήριξη της επιχειρηματικότητας και η ψήφος εμπιστοσύνης στη δυναμική των ελληνικών επιχειρήσεων. Η σημερινή κυβέρνηση πρέπει να δώσει την απαιτούμενη βαρύτητα στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, θα λύσει το μείζον πρόβλημα της έλλειψης ρευστότητας στην αγορά και ταυτόχρονα θα πατάξει, όπως δεσμεύθηκε ο κ. Μητσοτάκης, το παραεμπόριο, τη φοροδιαφυγή, το λαθρεμπόριο. Η Κεφαλονιά, η Ιθάκη και η Ελλάδα γενικότερα μπορεί και πρέπει να μπουν σε αναπτυξιακή τροχιά, με τις επιχειρήσεις μας να αποτελούν την αιχμή του δόρατος στη μεγάλη αυτή εθνική προσπάθεια, αρκεί η κυβέρνηση να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια αυτή. Ο τουρισμός δεν είναι ο μοναδικός δρόμος ανάπτυξης. Ο πρωτογενής τομέας και η μεταποίηση μπορούν να… σύρουν το κάρο της ανάπτυξης και τα νησιά μας να μπουν σε νέα εποχή. Η κυβέρνηση οφείλει να στηρίξει την επιχειρηματικότητα.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου
Σταύρος Σπαθής

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed