Σαν τον αετό είχα φτερά και πέταγα πολύ ψηλά, μα ένα χέρι λατρεμένο, ένα χέρι λατρευτό μου τα κόβει τα φτερά μου, για να μην ψηλά πετώ…

Πήγαν για μαλί και βγήκαν κουρεμένοι χθες το βράδυ στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο λόγος για τους Διονύση Λυκούδη και Νίκο Ανουσάκη, τους δύο Συμβούλους της «Ισχυρής Κεφαλονιάς» που ουσιαστικά ήταν αυτοί που έφεραν προς συζήτηση το θέμα με το βενζινάδικο.
Μπήκαν φουριόζοι, προκειμένου να φορτώσουν στη νέα Δημοτική Αρχή του Θεόφιλου Μιχαλάτου όλα τα κακά της μοίρας τους αναφορικά με την υπόθεση. Η συζήτηση άναψε από την πρώτη στιγμή και ίσως ο πρόεδρος του Δ.Σ.Νικόλας Βαλλιανάτος θα έπρεπε να είναι πιο αυστηρός αναφορικά με την διαδικασία. Λυκούδης, Ανουσάκης και Φόρτες δημιουργούσαν συνεχώς θέματα από το πουθενά κάνοντας ακόμη και τον ήρεμο σχεδόν πάντα, Θεόφιλο Μιχαλάτο να εκνευριστεί. Οι κάτοικοι της περιοχής έδωσαν σημαντικό παρόν στο Συμβούλιο και μέσω εκπροσώπων τους, αλλά και του μηχανικού τους έδωσαν στο Σώμα να καταλάβει πόσο επικίνδυνο είναι η κατασκευή πρατηρίου καυσίμων στο συγκεκριμένο σημείο του Αργοστολίου. Από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής η τοποθετήσεις των Αντιδημάρχων τόσο του Διονύση Μινέτου όσο και του Γιώργου Τσιλιμιδού έδωσαν άλλη διάσταση στο ζήτημα ουσιαστικά ξεγυμνώνοντας τον πρώην Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Διονύση Λυκούδη, αφού επί των ημερών του δόθηκε το πράσινο φως στον επιχειρηματία να προχωρήσει στην επένδυσή του.
Ο Διονύσης Μινέτος παρουσίασε μια σειρά από έγγραφα, τα οποία δεν ήταν γνωστά στους κατοίκους, αλλά και στους περισσότερους Δημοτικούς Συμβούλους. Βάση αυτών των εγγράφων φάνηκε ότι ο Δήμος Κεφαλονιάς δεν έκανε όπως έπρεπε την δουλειά του, με τον πρώην Αντιδήμαρχο, αλλά και πιθανόν κάποιους υπαλλήλους να μην κατάλαβαν, να μην αντιλήφθηκαν, να μην, να μην… τη σοβαρότητα της υπόθεσης. Κατά την διάρκεια της συζήτησης αποδείχθηκε ότι ο πρώην Δήμος Κεφαλονιάς ολιγώρησε σε πολλές περιπτώσεις στο κρίσιμο διάστημα από το 2014 ως το 2017. Σημασία έχει ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή του Θεόφιλου Μιχαλάτου, βάζοντας πάνω από όλα την νομιμότητα και κάνοντας στην άκρη τα πολιτικά παιχνίδια του Διονύση Λυκούδη και του Μάκη Φόρτε, πάτησε φρένο στην ιστορία με το πρατήριο αδειάζοντας πολιτικούς της φίλους και προεκλογικούς συνοδοιπόρους, αφού άκουσε τους κατοίκους, αλλά και τη φωνή της συνείδησης και τον όρκο που έδωσαν όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και ο Δήμαρχος. Τα πάντα ξεκινούν από την αρχή μετά την διαπιστωτική πράξη του Δημάρχου αναφορικά με τους υπαλλήλους της Πολεοδομίας, που πιάνει πάλι δουλειά, αλλά και πιθανόν και από την δικαιοσύνη, που μάλλον θα έχει δουλειά στη συγκεκριμένη υπόθεση. Την πρόταση της Δημοτικής Αρχής ψήφισαν όλες οι παρατάξεις του Δ.Σ. εκτός από την Λαϊκή Συσπείρωση. Νωρίτερα είχε αποχωρίσει από τη συνεδρίαση ο πρώην Δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης, ο οποίος δεν έλαβε μέρος στην ψηφοφορία.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed