Στις καλένδες η κυκλοφοριακή μελέτη για τα σχολεία στο Φαραώ

Πριν από περίπου τρία χρόνια είχε γίνει μία σύσκεψη στο Διοικητήριο, στο Αργοστόλι, όπου η τότε διοίκηση του Δήμου Κεφαλονιάς είχε αναλάβει τη δέσμευση να εκπονήσει και να υλοποιήσει μία κυκλοφοριακή μελέτη, η οποία θα εξυπηρετούσε την απρόσκοπτη πρόσβαση και απομάκρυνση για το νέο σχολικό συγκρότημα(Α΄ και Β΄ Λύκεια Αργοστολίου) στο Φαραώ.
Έκτοτε πέρασαν τρεις ακαδημαϊκές χρονιές και η εν λόγω κυκλοφοριακή μελέτη, κατ’ όπως φαίνεται, παραπέμφθηκε στις ελληνικές καλένδες. Οι μαθητές συνεχίζουν να ανεβοκατεβαίνουν την οδό Λάσσης με τ’ ανύπαρκτα πεζοδρόμια, τους γκρεμούς χωρίς προστατευτικά κάγκελα, ενώ περνούν ξυστά από νταλίκες και Ι.Χ. αυτοκίνητα που διέρχονται με ταχύτητες μεγαλύτερες απ’ αυτές που αναλογούν σ’ έναν αστικό ιστό. Παράλληλα, ακριβώς πάνω στη διασταύρωση του Φαραώ, λειτουργεί το ολοήμερο 2ο Νηπιαγωγείο Αργοστολίου. Η πρόσβαση είναι απαγορευτική για πεζούς, ενώ αν πάει κανείς με αυτοκίνητο, κατά την έξοδό του απ’ το νηπιαγωγείο παίζει κυριολεκτικά «ρωσική ρουλέτα» καθώς τόσο τ’ αυτοκίνητα που έρχονται απ’ τη Λάσση προς τ’ Αργοστόλι, όσο και τ’ αυτοκίνητα που έρχονται απ’ τ’ Αργοστόλι προς το Φαραώ εμφανίζονται ξαφνικά και ακαριαία με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Με βάση λοιπόν τα παραπάνω, ο νέος Δήμαρχος Αργοστολίου, κ. Μιχαλάτος, ερωτάται:
Γνωρίζετε την ύπαρξη του συγκεκριμένου προβλήματος και αν ναι, τι σκοπεύετε να κάνετε για την επίλυσή του;
Υιοθετείτε τη δέσμευση της διοίκησης του Δήμου Κεφαλονιάς και άρα και την ευθύνη για εκπόνηση και εφαρμογή σχετικής κυκλοφοριακής μελέτης ή θεωρείτε ότι η αρμοδιότητα δεν είναι δική σας;
Θα μπορούσατε μέχρι να διευθετηθεί το ζήτημα να ασκήσετε πιέσεις έτσι ώστε να υπάρξει σχολικός τροχονόμος ή τροχονόμος της τροχαίας τα πρωινά και τα μεσημέρια, οπότε πραγματοποιείται η προσέλευση και η απομάκρυνση αντιστοίχως, ως προσωρινή λύση ή έχετε κάποια άλλη λύση υπόψη σας;
Μέχρι το ζήτημα να διευθετηθεί, οι πολιτικές αρχές του τόπου είναι ηθικοί αυτουργοί και υπεύθυνοι για ό,τι ήθελε προκύψει(μακάρι να μη συμβεί ποτέ τίποτα) και γι’ αυτό σας παρακαλούμε άμεσα για τις δικές σας ενέργειες και όπως ενημερώσετε τους πολίτες του Αργοστολίου γι’ αυτές.

Γιάννης Βαρούχας

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed