Ενημερωτική Συνάντηση ΠΕΔ Ιονίων Νήσων ΕΕΤΑΑ στην Αθήνα

Με μεγάλη επιτυχία υλοποιήθηκε η Ενημερωτική Συνάντηση, που συνδιοργάνωσε η ΠΕΔ Ιονίων Νήσων(ΠΕΔ-ΙΝ) και η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019 στα γραφεία της ΕΕΤΑΑ στην Αθήνα.
Στη συνάντηση απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Ιονίων Νήσων κ. Αλέξανδρος Παρίσης, ο Πρόεδρος της ΕΕΤΑΑ κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ κ. Θεόδωρος Γκοτσόπουλος. Στη Συνάντηση συμμετείχαν από τους Δήμους των Ιονίων Νήσων : η κα Μερόπη-Σπυριδούλα Υδραίου, Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας, ο κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος, Δήμαρχος Αργοστολίου, ο κ. Γεώργος Μαχειμάρης, Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας, ο κ. Κωνσταντίνος Λέσσης, Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας, ο κ. Χαράλαμπος Καλός, Δήμαρχος Λευκάδας, ο κ. Γεώργιος Κατσιβέλης, Δήμαρχος Ληξουρίου, ο κ. Γεράσιμος Μονιάς – Νέζης, Δήμαρχος Σάμης, ο κ. Παύλος Δάγλας, Δήμαρχος Μεγανησίου, ο κ. Σ. Πουλιάσης, Αντιδήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας, καθώς και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Σωτήρης Κουρής.
Η ενημέρωση αφορούσε στο σύστημα διακυβέρνησης και την οικονομική διοίκηση και διαχείριση των Δήμων, με βάση τις τελευταίες προσαρμογές του θεσμικού πλαισίου, καθώς και σε χρηματοδοτικά προγράμματα για τις ανάγκες των Δήμων. Η τελευταία ενότητα της συνάντησης εστίασε στις ιδιαιτερότητες των νέων Δήμων, που συγκροτήθηκαν με το νόμο 4600/2019. Για το λόγο αυτό στη συνάντηση συμμετείχαν και ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Γ. Στάντζος και οι Αντιδήμαρχοι Δυτικής Λέσβου κ. Ι. Ζαφείρης και Δυτικής Σάμου κ. Γ. Διακοσταμάτης. Εισηγητές στην ενημερωτική συνάντηση ήταν ο κ. Κίμων Σιδηρόπουλος, Υπεύθυνος Τμήματος Οργάνωσης Τοπικής Αυτοδιοίκησης α΄ βαθμού, ο κ. Κώστας Ζαφειρίου, Υπεύθυνος Τμήματος Οικονομικής Διοίκησης & Προϋπολογισμού και η κα Θέλξη Παπασημακοπούλου, Υπεύθυνη Τμήματος Μόνιμου Προσωπικού Ιδιωτικού Δικαίου, στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών καθώς επίσης και ο κ. Ιωάννης Γούπιος, Διευθυντής Οικονομικής Ανάπτυξης, Οργάνωσης & Περιβάλλοντος ΕΕΤΑΑ.
Ο γόνιμος διάλογος που αναπτύχθηκε κατά την συνάντηση αφορούσε ζητήματα οικονομικής διοίκησης και διαχείρισης, υποδομών και πόρων των Δήμων (οικονομικά, προσωπικό, εξοπλισμός, κλ.π), Επιχειρησιακού Προγραμματισμού, διαδημοτικής συνεργασίας και χρηματοδοτικών εργαλείων και μέσων. Παράλληλα, στο πλαίσιο της συνεργασίας της ΠΕΔ Ιονίων Νήσων με την ΕΕΤΑΑ συζητήθηκαν νέες δράσεις, που πρόκειται να υλοποιηθούν με ενέργειες και δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν σε κάθε νομό των Ιονίων Νήσων.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed