Σταύρος Σπαθής: «Μοναδικός χορηγός της επέκτασης του πολυκαταστήματος Lidl στην Κεφαλονιά είναι η Δημοτική Αρχή Παρίση»

Σε απάντηση δημοσιεύματος σχετικά με την επέκταση του Πολυκαταστήματος Lidl, μέσω του οποίο γίνεται προσπάθεια καλλιέργειας εσφαλμένων εντυπώσεων με απώτερο σκοπό να θιχτεί πρωτίστως το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς και Ιθάκης και δευτερευόντως εγώ προσωπικά, ως Πρόεδρος αυτού, αναφέρω τα εξής:
Η διαδικασία επέκτασης και οι σχετικές αιτήσεις από το ως άνω αναφερόμενο πολυκατάστημα ξεκίνησαν τα έτη 2010-2011 επί δημαρχίας Αλέξανδρου Παρίση, o οποίος όφειλε, ηθικά και ουσιαστικά, να φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για συζήτηση και να αποφασίσει αρνητικά για την επέκταση του πολυκαταστήματος. Αυτό δεν έγινε ποτέ, με αποτέλεσμα μετά το πέρας του χρονικού διαστήματος του ενός μηνός, να θεωρηθεί ότι ο Δήμος απάντησε θετικά στο αίτημα της εταιρείας.
Ως τότε Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου «Κράνη», όταν αντιληφθήκαμε τι είχε συμβεί, με ενστάσεις, προσφυγές και όλα τα μέσα που μας προσέφερε ο νόμος προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση στη Πάτρα, προσπαθήσαμε να αποτρέψουμε την αδειοδότηση και να μην ισχύσει το προφανές «ναι» της παράταξης Παρίση. Αγωνιστήκαμε, και μέσω των αγώνων μας αυτών καταφέραμε, να σταματήσουμε την επέκταση για όλο αυτό το χρονικό διάστημα, έχοντας πάντα στόχο το συμφέρον των εμπόρων της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης και όλες τις αρνητικές συνέπειες για αυτούς.
Αυτή την προσπάθεια και με αυτή τη σκέψη, συνεχίζω και ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, όντας πάντα στο πλευρό των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, που αποτελούν το ραχοκοκαλιά της οικονομίας των νησιών της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης. Επειδή το θέμα αυτό θα περάσει πλέον από την Αντιπεριφέρεια Κεφαλονιάς, αιτούμεθα εντόνως να εξεταστεί προσεκτικά ο φάκελος της αίτησης, εάν πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις και προδιαγραφές του Νόμου σχετικά με την επάρκεια και τη καταλληλότητα του κτηρίου, την ασφάλεια αυτού, τη προστασία του περιβάλλοντος, την ενέργεια, μέχρι και την αποχέτευση όμβριων υδάτων. Βεβαίως πριν από κάθε ενέργεια, ας σκεφτούν σοβαρά όλοι οι αρμόδιοι ότι πάνω απ’ όλα οφείλουμε να προστατεύσουμε το Κεφαλονίτη και Θιακό επαγγελματία. Προσωπικά αυτό έπραττα ως Πρόεδρος της «Κράνης» και συνεχίζω να πράττω ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης.

Σταύρος Σπαθής
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed