Ο πρώτος τίτλος της χρονιάς πήγε στον Παλληξουριακό, που κόντρα στους Πρόννους κατέκτησε το Super Cup στα πέναλτι

Μετά από ένα πολύ κακό από πλευράς θεάματος παιχνίδι, που θα ξεχάσουν γρήγορα οι λίγοι θεατές που βρέθηκαν το απόγευμα στο ΔΑΚ Αργοστολίου, ο Παλλληξουριακός νίκησε στα πέναλτι 4-3 τους Πρόννους (κανονική διάρκεια και παράταση 0-0) και κατέκτησε το Super Cup 2018-2019.
Το πρώτο ματς της σεζόν σίγουρα δεν αποζημίωσε τους 300 περίπου θεατές που βρέθηκαν στο ΔΑΚ, ωστόσο οι σκληρές μονομαχίες και το πάθος που επέδειξαν οι παίκτες και των δύο ομάδων ισορρόπησε κάπως την κατάσταση. Φάνηκε από την αρχή του αγώνα ότι τόσο ο Παλληξουριακός και πολύ περισσότερο οι Πρόννοι ήταν ανέτοιμοι, τρεις μόλις ημέρες πριν ξεκινήσουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις και των δύο με τους αγώνες κυπέλλου που θα κληθούν να δώσουν το Σαββατοκύριακο. Μπορεί ο Παλλληξουριακός να ήταν η ομάδα που μπήκε κάπως καλύτερο στο γήπεδο, αλλά η πρώτη καλή στιγμή στο ματς δημιουργήθηκε από τους Πρόννους. Στο 8 ο Αποστολάτος εκτέλεσε φάουλ με γέμισμα στη μεγάλη περιοχή, η άμυνα του Παλληξουριακού αδράνησε, ο Κόμητας έπιασε την κεφαλιά, ο Σέσα απέκρουσε σε πρώτο χρόνο και στη συνέχεια ο Μαρκάτος έδιωξε μακριά την μπάλα από την περιοχή του. Η απάντηση από τους «ερυθρόλευκους» θα έρθει στο 20. Ο Σιμωτάς θα κινηθεί έξυπνα από τη δεξιά πλευρά, θα κάνει το γύρισμα, ο Ρεμούντης με προβολή θα προσπαθήσει να σπρώξει την μπάλα στο κενό τέρμα, αλλά αυτή δεν θα πάει ποτέ στα δίχτυα του Παπαβασιλείου. Με την λήξη του πρώτου ημιχρόνου ο Παλληξουριακός έφτασε μια ανάσα από το γκολ, όταν το σουτ από τα όρια της περιοχής του Χαράλαμπου Μουρελάτου ανάγκασε τον Παπαβασιλείου με διπλή προσπάθεια να αποσοβήσει τον κίνδυνο για την ομάδα του.

Έπεσε ο ρυθμός, μοιραία ήρθαν η παράταση και τα πέναλτι
Στο δεύτερο ημίχρονο, αν και δημιουργήθηκαν περισσότερες φάσεις, η ποιότητα του αγώνα έγινε ακόμη χειρότερη. Ο Παλληξουριακός προσπάθησε περισσότερο, με την ομάδα του Δημήτρη Ζησιμάτου μα δείχνει ότι θέλει να οδηγήσει το ματς πέρα από το 90λεπτο. Στο 55 ο Χαράλαμπος Μουρελάτος με νέο σουτ δοκίμασε εκ νέου τα αντανακλαστικά του Παπαβασιλείου, με τον γκολκίπερ των Πρόννων να δείχνει και πάλι την κλάση του με διπλή απόκρουση. Στο 58 ο Αποστολάτος έβγαλε έξυπνη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Παλληξουριακού στον Πολλάκη, αλλά το διαγώνιο σουτ του τελευταίου πέρασε περίπου ένα μέτρο μακριά από την εστία του Σέσα. Στο 74 είχαμε την ατομική προσπάθεια του Μπαλάσκα έξω από την περιοχή των Πρόννων, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρα ελάχιστα έξω από τα δοκάρια του Παπαβασιλείου. Στο 79 ο Λυκούδης πήγε να αιφνιδιάσει την άμυνα με απευθείας εκτέλεση κόρνερ, ωστόσο ο Παπαβασιλείου με υπερένταση έδιωξε σε νέο κόρνερ. Το 90λεπτο ολοκληρώθηκε στο 0-0, με τις δύο ομάδες στην παράταση να έχουν από μια ευκαιρία για να πετύχουν κάποιο γκολ. Στο 95 ο Μπαλάσκας με ένα νέο σουτ από τα όρια της περιοχής είδε την μπάλα να περνάει ελάχιστα εκατοστά έξω από το «Γ» της εστίας του Παπαβασιλείου. Στο 98 από δύσκολη θέση και μαρκαρισμένος ο Πολλάκης έκανε σουτ, με την μπάλα να περνάει λίγο έξω από την εστία του Σέσα. Το 0-0 ήταν το αποτέλεσμα που σφράγισε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών και η ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι θα έδινε την οριστική λύση.

Αστόχησαν οι πιο έμπειροι, ο Κουκοβίνος ευστόχησε στο τελευταίο
Φαίνεται ότι είναι η μοίρα των καλύτερων ή των πιο έμπειρων παικτών να αστοχούν από την άσπρη βούλα στη διαδικασία των πέναλτι. Ο Κόμητας και ο Αποστολάτος από πλευράς Πρόννων και ο Λούλουδας από πλευράς Παλληξουριακού δεν βρήκαν στόχο. Η ομάδα όμως του Ληξουρίου ήταν αυτή που πανηγύρισε στο τέλος, με τον νεοαποκτηθέντα Κουκοβίνο να ευστοχεί στο τελευταίο πέναλτι και να χαρίζει στον Παλληξουριακό τον πρώτο τίτλο της χρονιάς. Οι εκτελέσεις έγιναν ως εξής:
Κόμητας, άουτ (Πρόννοι)
Λυκούδης, 1-0 (Παλληξουριακός)
Πολλάκης, 1-1 (Πρόννοι)
Αντωνάτος, 2-1 (Παλληξουριακός)
Αποστολάτος, απόκρουση (Πρόννοι)
Λούλουδας, απόκρουση (Παλληξουριακός)
Σπαθής, 2-2 (Πρόννοι)
Μαυροειδής, 3-2 (Παλληξουριακός)
Παπαδημητρόπουλος, 3-3 (Πρόννοι)
Κουκοβίνος, 4-3 (Παλληξουριακός)

Τα μετάλλια και το κύπελλο στους νικητές έδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης, Σταύρος Τραυλός με τη βοήθεια του προέδρου της ΕΠΣΚΙ, Θέμη Βαλσαμή.

ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ: (Ηλίας Ζερβός), Σέσα, Σιμωτάς, Μαυροειδής Χ. (69 Μαρούλης), Λούλουδας, Λυκούδης, Κουκοβίνος, Μαρκάτος (88 Μαυροειδής Ν.), Ρεμούντης, Μουρελάτος Χρ. (69 Μπαλάσκας), Μουρελάτος Χ., Αντωνάτος.
ΠΡΟΝΝΟΙ: (Δημήτρης Ζησιμάτος), Παπαβασιλείου, Σπαθής, Κουρκουμέλης Α., Παπαδημητρόπουλος, Πολυδωράτος, Κουρκουμέλης Σπ. (46 Κουρκουμέλης Χ.), Αποστολάτος, Ζαρνακούπης (60 Ξελάι), Κόμητας, Δάρας, Πολλάκης.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

 

 

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed