Ο κόσμος της Κεφαλονιάς δεν τρώει σανό, όσο και αν προσπαθούν κάποιοι ακόμη να τον ταΐσουν, «είχαν γνώση οι φύλακες»

Το θέμα με την επέκταση ή όχι του πολυκαταστήματος Lidl στο Αργοστόλι απασχολεί τον τελευταίο καιρό επώνυμους και ανώνυμους. Επώνυμους, όπως ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Σταύρος Σπαθής και ανώνυμους κάποιους «δημοσιογράφους-υπαλλήλους» κομματικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου ήταν σαφέστατος στην ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από τρεις ημέρες αναφορικά με την επέκταση του Lidl, ωστόσο οι… παρατρεχάμενοι των «αετών» προσπαθούν να δικαιολογήσουν τους εντολείς τους. Ποιος ήταν Δημοτική Αρχή από το 2011 έως και το 2019; Μα φυσικά ο Αλέξανδρος Παρίσης και η «Ισχυρή Κεφαλονιά». Ποιος έλυνε και έδενε, ως αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου από το 2011 ώς το 2017; Μα φυσικά ο πρώην Αντιδήμαρχος και αναπληρωτής Δημάρχου, Διονύσης Λυκούδης. Οι σχετικές αιτήσεις για επέκταση του Lidl έφτασαν στον Δήμο Κεφαλονιάς το 2012, ωστόσο οι… αετοί τις κράτησαν στα συρτάρια για πολλούς μήνες, δεν πήραν απόφαση ως όφειλαν σαν Δημοτικό Συμβούλιο, οι προθεσμίες πέρασαν και game over. Όταν το θυμήθηκαν ήταν αργά και το θυμήθηκαν μετά τις ενστάσεις και προσφυγές του τότε προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου «Κράνη», Σταύρου Σπαθή, που προσπάθησε με νύχια και με δόντια να ανακόψει την πορεία των εξελίξεων και για αρκετό καιρό το κατάφερε. Τώρα οι ανώνυμοι υπάλληλοι προσπαθούν να τον πλήξουν και να του μεταφέρουν τις ευθύνες. Όχι κύριοι, οι μεγάλοι χορηγοί της επέκτασης του Lidl είναι ο Αλέξανδρος Παρίσης και ο Διονύσης Λυκούδης λόγω της θέσης που κατείχαν και των αποφάσεων που δεν πήραν.
«Είναι αλήθεια ότι ο πρόεδρος του ΕΒΕΚΙ αδράνησε παραδόξως να παρέμβει θεσμικά για ένα τόσο καυτό ζήτημα. ο πρόεδρος του ΕΒΕΚΙ χαμπάρι δεν πήρε για την επέκταση του LIDL», αναφέρει το λιβελλογράφημα των «δημοσιογράφων-υπαλλήλων». Ευτυχώς, οι επαγγελματίες των νησιών μας και ο απλός κόσμος της Κεφαλονιάς σταμάτησε να τρώει σανό και το απέδειξε δύο φορές μέσα σε ενάμιση χρόνο. Οι εκλογές στο Επιμελητήριο και οι δημοτικές εκλογές ήταν δύο μεγάλες σφαλιάρες για όλους αυτούς που επί χρόνια προσπαθούν να παραποιήσουν την ιστορία. «Είχαν γνώση οι φύλακες», αλλά οι… αετοί είχαν διαφορική άποψη και τώρα προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα μέσω των φερεφώνων τους. Καλά κρασιά τον Αύγουστο που είναι παχιές οι μύγες αγαπητοί μου…

Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed