Αισθητή η παρουσία του Επιμελητηρίου μας, μέσω του προέδρου του, Σταύρου Σπαθή, στο 3ο Οικονομικό Φόρουμ του Ευρωεπιμελητηρίου στη Ρώμη

Μία ακόμη επιτυχία μπορεί να καταγραφεί στο Επιμελητήριο Κεφαλονιάς-Ιθάκης, που έκανε αισθητή την παρουσία του στην πρωτεύουσα της Ιταλίας, με τον πρόεδρό του, Σταύρο Σπαθή να κλέβει τις εντυπώσεις και να κερδίζει το χειροκρότημα των συνέδρων.
Στη Ρώμη βρέθηκαν πάνω από 300 πρόεδροι ή μέλη Επιμελητηρίων από όλη την Ευρώπη, αφού το συγκεκριμένο Φόρουμ διοργανώνεται για πρώτη φορά και ουσιαστικά τα θέματά του τίθενται επίσης για πρώτη φορά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Κύριο θέμα συζήτησης ήταν το μεταβαλλόμενο τα τελευταία χρόνια πολιτικό και οικονομικό τοπίο στην Ευρώπη, με τον Σταύρο Σπαθή να τοποθετείται για περίπου τρία λεπτά σε μια μεστή και άκρως ενδιαφέρουσα ομιλία, όπου μεταξύ άλλων τόνισε την αναγκαιότητα όλων των κυβερνήσεων να είναι φιλικές προς την επαγγελματική απασχόληση και να στηρίξουν την επιχειρηματικότητα κυρίως σε χώρες όπως η Ελλάδα, που δεν είναι βιομηχανική, αλλά είναι στην κορυφή αναφορικά με τον τουρισμό της. Η κλιματική αλλαγή και οι συνέπειές της, αλλά και οι βελτιώσεις σε συγκεκριμένες εμπορικές πρακτικές απασχόλησαν τον κ. Σπαθή. Το Φόρουμ θα συνεχιστεί και αύριο με κύριο θέμα συζήτησης «Το μέλλον της Ευρώπης και το μέλλον των Ευρωπαϊκών Επιμελητηρίων είναι άρρηκτα συνδεδεμένο;». Στο πλευρό του Σταύρου Σπαθή στάθηκαν αρκετοί πρόεδροι Επιμελητηρίων της χώρας μας. Ο Πρόεδρος των Ιωαννίνων, Δημήτρης Δημητρίου, της Αργολίδας, Φώτης Δαμούλος, του Πειραιά, Γιάννης Βουτσινάς, της Χίου, Παντελής Λεγάτος, της Καβάλας, Μάρκος Δέμπας της Άρτας, Γιάννης Γκολομάζος και του Ηρακλείου, Μανώλης Αλιφιεράκης. Στο περιθώριο της αποψινής συνεδρίασης, ο κ. Σπαθής έκανε συναντήσεις με προέδρους Επιμελητηρίων της Νότιας Ιταλίας και της Σικελίας στο πλαίσιο της ανταλλαγής απόψεων και προτάσεων, με γνώμονα το συμφέρον όλων.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed