Λουτρό αίματος στη Συρία, νεκροί Τούρκοι και Κούρδοι

Σύμφωνα με τον τουρκικό στρατό 415 Kούρδοι μαχητές έχουν πέσει νεκροί από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις που διεξάγονται στη Συρία, ενώ η κατάσταση είναι ακόμη τεταμένη μετά την χθεσινή “κατά λάθος” επίθεση των Τούρκων κατά αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων.
Υψηλόβαθμος Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε ότι οι αντάρτες της Συρίας που δρουν με την υποστήριξη της Τουρκίας έχουν τον έλεγχο του κέντρου της συριακής πόλης Ρας αλ Αϊν. Νωρίτερα οι αντάρτες της Συρίας που υποστηρίζονται από την Τουρκία ανακοίνωσαν σήμερα ότι απέκοψαν έναν δρόμο που συνδέει συριακές πόλεις, κατά μήκος ενός τμήματος των συνόρων όπου ο τουρκικός στρατός διεξάγει πολεμικές επιθετικές επιχειρήσεις κατά των κουρδικών δυνάμεων. Ο Γιουσέφ Χαμούντ, εκπρόσωπος του Εθνικού Στρατού που δρα με την υποστήριξη της Τουρκίας, δήλωσε ότι οι μαχητές του έχουν αποκόψει τον δρόμο 712 που συνδέει τις πόλεις Τελ Αμπιάντ και Ρας αλ Αϊν. Από την πλευρά της, η Ουάσινγκτον ενισχύει τις προσπάθειές της, προκειμένου να πείσει την Άγκυρα για τον τερματισμό της εισβολής της, κατά των κουρδικών δυνάμεων που δρούσαν με την υποστήριξη των ΗΠΑ. Οι Αμερικανοί δηλώνουν ότι η Τουρκία προκαλεί “μεγάλη ζημιά” στους δεσμούς αυτούς και πρέπει να αντιμετωπίσει κυρώσεις.
Στο ίδιο μήκος κλίματος και ο γάλλος πρόεδρος Εμάνουελ Μακρόν, ο οποίος ζήτησε να σταματήσουν το «ταχύτερο» οι εχθροπραξίες στη Συρία. Από την άλλη το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με σημερινή του ανακοίνωση κάνει λόγο για 74 νεκρούς μεταξύ των μαχητών υπό τις κουρδικές δυνάμεις κατά τη στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη βορειανατολική Συρία, οι περισσότεροι εκ των οποίων σκοτώθηκαν στην περιοχή Ταλ Αμπιάντ. Ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντουλραχμάν δήλωσε επίσης ότι από την Τετάρτη που ξεκίνησε η στρατιωτική επιχείρηση έχουν σκοτωθεί και 49 μαχητές από τις ομάδες Σύρων ανταρτών που υποστηρίζονται από την Τουρκία. Ο αριθμός των νεκρών αμάχων στη Συρία αυξήθηκε στους 20 ύστερα από το θάνατο δύο ανθρώπων στην πόλη Καμισλί, δήλωσε ο ίδιος. Οι περισσότεροι από τους αμάχους έχουν σκοτωθεί στη μεθοριακή πόλη του Ταλ Αμπιάντ.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed