Πολιτικό μπούλινγκ δέχθηκε ο Αλέξανδρος Παντελειός στο χθεσινό Δ.Σ., κατηγορήθηκε για διαπλοκή και συναλλαγή από τον αρχιερέα της διαπλοκής

Τα απίστευτα πράγματα που έγιναν κατά την χθεσινή διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου δεν είχαν τελειωμό. Μετά την… διαγραφή Παρίση, ο Διονύσης Λυκούδης επιτέθηκε με χαρακτηρισμούς που δεν αρμόζουν στον επικεφαλής της παράταξης «Κεφαλονιά, Νησί για όλους», Αλέξανδρο Παντελειό.
Αιτία της επίθεσης αυτής ήταν η σύσταση μιας επιτροπής, η οποία δεν συνεδριάζει ποτέ, αλλά πρέπει να γίνει σύμφωνα με οδηγία από το Υπουργείο. Η επιτροπή “Συγκρότηση Επιτροπής Εκτίμησης Αξίας Ακινήτων, Καταλληλότητας και Καταμέτρησης των προς αγορά ή μίσθωση ακινήτων του Δήμου” μια επιτροπή που δεν έχει συνεδριάσει ποτέ στην Κεφαλονιά, μια επιτροπή που ουσιαστικά δεν υφίσταται παρά μόνο κατ΄όνομα, έφερε καταστάσεις απερίγραπτες στο Δημοτικό Συμβούλιο. Το σκεπτικό του προέδρου, Νικόλα Βαλλιανάτου, ακόμη και σε αυτή την… αόρατη επιτροπή, ήταν να μπουν δύο μηχανικοί που γνωρίζουν το αντικείμενο και πρότεινε τη Μίνα Γαβριελάτου από την πλειοψηφία και τον Αλέξανδρο Παντελειό από την αντιπολίτευση. Κατά την αποδοχή του ο κ. Παντελειός ανέφερε στο Σώμα ότι η πρόταση από τον κ. Βαλλιανάτο έγινε λίγο πριν αρχίσει η συνεδρίαση και η φράση αυτή πυροδότησε την ατμόσφαιρα. Άμεση ήταν η αντίδραση του Διονύση Λυκούδη, που κατηγόρησε Βαλλιανάτο και Παντελειό για συναλλαγή εκτός της αιθούσης και κάλεσε τον κ. Παντελειό να μην δεχθεί αυτή τη θέση, αφού πρώτα του έκανε ένα πολιτικό μπούλινγκ που όμοιό του είχαμε να δούμε από την εποχή που ο κ. Λυκούδης ήταν Αναπληρωτής του Δημάρχου Παρίση. Ο κ. Παντελειός ζήτησε από τον πρώην αντιδήμαρχο να ανακαλέσει κάτι που δεν έγινε και παραλίγο να γίνει σύρραξη μέσα στην αίθουσα. Στο χορό των αντεγκλήσεων μπήκαν οι Νίκος Ανουσάκης και Σπύρος Σαμούρης, με αποτέλεσμα ο κ. Βαλλιανάτος να βγει εκτός εαυτού για πρώτη φορά να μιλήσει πολύ αυστηρά σε όλους τους Συμβούλους που ενεπλάκησαν στο επεισόδιο. Σημασία έχει ότι ο κ. Λυκούδης για ακόμη μια φορά προκάλεσε το κοινό αίσθημα μιλώντας για συναλλαγές και διαπλοκή, όταν ο ίδιος έχει αποδείξει στο πρόσφατο, αλλά και απώτερο παρελθόν ότι ήταν ο αρχιερέας της διαπλοκής.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed