Σχεδόν έξι μήνες έψαχναν τον Δήμαρχο Κεφαλονιάς και τον αναπληρωτή του από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την γέφυρα του Πόρου

Η γέφυρα που ενώνει τα δύο κομμάτια του οικισμού του Πόρου τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Μια γέφυρα που έχει κατασκευαστεί το 1953 από τον ελληνικό στρατό, ανήκει όμως στον Δήμο Κεφαλονιάς και τώρα νέο Δήμο Αργοστολίου.
Το θέμα της επισκευής της ήρθε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο με αφορμή τη Σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Αργοστολίου και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας σχετικά με «Υλοποίηση του Έργου-Αποκατάσταση Λειτουργικών Προβλημάτων Γέφυρας Μπέλεϊ-Πόρου». Σύμφωνα με την εισήγηση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών ο Δήμος Αργοστολίου θα καταβάλλει το ποσό των 8.800 ευρώ συν τα έξοδα παραμονής και διατροφής του στρατιωτικού προσωπικού που θα έρθει στην Κεφαλονιά για την επισκευή της, αλλά θα διαθέσει και δικά του μηχανήματα συν τα καύσιμα που θα καταναλωθούν. Από την πλευρά του το Υπουργείο θα καταβάλλει το ποσό των 22.000 ευρώ. Στο θέμα παρενέβη και ο πρόεδρος της Κοινότητας του Πόρου, Οδυσσέας Γαλιατσάτος, ο οποίος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για ανθρώπους και οχήματα που διασχίζουν τη συγκεκριμένη γέφυρα, ενώ παράλληλα ζήτησε να κατασκευαστεί νέα με τις σημερινές προδιαγραφές, προκειμένου να μην αποκλείεται το μισό χωριό κυρίως τους χειμωνιάτικους μήνες με τις υψηλές βροχοπτώσεις.
Όλοι παραδέχθηκαν ότι αυτό πρέπει να προχωρήσει στο άμεσο μέλλον, ωστόσο ψήφισαν για την αποκατάσταση των λειτουργικών προβλημάτων της υπάρχουσας γέφυρας. Αυτό που έκανε εντύπωση ήταν η αποκάλυψη του Δημάρχου, Θεόφιλου Μιχαλάτου όταν ανέφερε πως το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και συγκεκριμένα ο προηγούμενος Υπουργός κ. Αποστολάκης, έψαχνε τον Δήμαρχο Κεφαλονιάς, Αλέξανδρο Παρίση και τον προϊστάμενο των Τεχνικών Υπηρεσιών, Διονύση Λυκούδη, από τον Μάρτιο του 2019 προκειμένου να προχωρήσει από τότε η αποκατάσταση των ζημιών της γέφυρας, χωρίς να μπορεί να τους… εντοπίσει. Κατά την προεκλογική περίοδο, αλλά και την μετεκλογική (μετά την ήττα Παρίση) ο Δήμος Κεφαλονιάς ουσιαστικά δεν υπήρχε. Μία εβδομάδα μετά την διαπιστωτική πράξη του νυν Δημάρχου Αργοστολίου και την επανεκκίνηση των υπηρεσιών του Δήμου το θέμα ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο και αναμένεται στα μέσα Νοεμβρίου να έχουν ολοκληρωθεί οι επισκευές της γέφυρας. Έξι μήνες αδράνεια του πρώην Δημάρχου και τώρα… τρέχουμε γιατί έρχονται βροχές και άλλα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed