Απειλητική επιστολή του Τραμπ στον Ερντογάν

Μια απίστευτη επιστολή που φέρεται να έχει στείλει στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο αμερικανός Πρόεδρος φέρνει στο “φως” δημοσιογράφος του Fox Business Network. Τα όσα λέει ο Τραμπ στον Ερντογάν είναι… για ταινία! Ή για να ακριβολογούμε, τα όσα φέρεται να λέει ο Τραμπ στον Ερντογάν.
Την αποκάλυψη κάνει η Trish Regan, δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του Fox Business Network, με ανάρτησή της στο Twitter. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει, πήρε στα χέρια της την επιστολή αυτή που φέρεται να έστειλε στις 9 Οκτωβρίου του 2019 ο αμερικανός πρόεδρος στον Τούρκο ομόλογό του. Αφού βέβαια του «άνοιξε» την πόρτα για να «μπει» στην Συρία, με την αμφιλεγόμενη απόφαση να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από την περιοχή. Κι αφού βέβαια στην συνέχεια απειλεί -όπου σταθεί κι όπου βρεθεί- την Τουρκία πως θα καταστρέψει την οικονομία της αν δεν κάνει τα πράγματα όπως «πρέπει» (σ.σ. λες και ο Τραμπ περίμενε να φύγει από την Συρία και ο Ερντογάν να πάει… με λουλούδια στην περιοχή). Στην επιστολή του αποκαλύπτει πως ο ηγέτης των Κούρδων είναι διατεθειμένος να διαπραγματευτεί. Βέβαια το βράδυ της Τετάρτης, 16.10.2019, δηλαδή μια εβδομάδα μετά την επιστολή, ο αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε το PKK «χειρότερο από τους τζιχαντιστές».
Η δημοσιογράφος αναφέρει στην ανάρτησή της: «Αποκλειστικό: Μόλις πήρα στα χέρια μου ένα αντίγραφο της επιστολής του Τραμπ στον Ερντογάν. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ τον προειδοποιεί να «μην είναι σκληρός τύπος! Να μην είναι ανόητος»! Λέει ότι μπορεί να καταστρέψει την τουρκική οικονομία αν η κατάσταση στην Συρία δεν λυθεί με ανθρώπινο τρόπο». Ολόκληρη η επιστολή:
«Αγαπητέ κύριε πρόεδρε:
Ας βρούμε μια καλή συμφωνία! Δεν θέλετε να είστε υπεύθυνος για τον σφαγιασμό χιλιάδων ανθρώπων κι εγώ δεν θέλω να είμαι υπεύθυνος για την καταστροφή της τουρκικής οικονομίας – Και θα το κάνω. Σας έδωσα ήδη μια μικρή γεύση με την υπόθεση του πάστορα Μπράνσον. Εργάστηκα σκληρά για να λύσω μερικά από τα προβλήματά σας. Μην απογοητεύσετε τον κόσμο. Μπορείτε να πετύχετε μια εξαιρετική συμφωνία. Ο Στρατηγός Μαζλούμ (σ.σ. ο ηγέτης των Κούρδων) είναι πρόθυμος να διαπραγματευτεί μαζί σας και να κάνει συμβιβασμούς που δεν θα έκανε ποτέ στο παρελθόν. Εμπιστευτικά σας επισυνάπτω ένα αντίγραφο της επιστολής του σε μένα, που μόλις ήρθε. Η ιστορία θα σας έχει ψηλά αν το κάνετε αυτό με σωστό και ανθρώπινο τρόπο. Θα σε κοιτά για πάντα σαν τον διάβολο αν δεν συμβούν καλά πράγματα. Μην είσαι σκληρός τύπος. Μην είσαι ανόητος. Θα σε καλέσω αργότερα»!

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed