Μελανό σημείο η απουσία της Περιφερειακής Αρχής

H Κίνηση Πολιτών Επαρχίας Σάμης, στο πρόσφατο 3ο Δημοτικό Συμβούλιο του νέου Δήμου Σάμης της 17ης Οκτωβρίου 2019, που πραγματοποιήθηκε για 1η φορά στην Αγία Ευφημία, με βασικό θέμα τα τελευταία πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή, προσήλθε με συγκεκριμένες θέσεις, που κοινοποιήθηκαν και μέσω ανακοίνωσής της στη διάρκεια των προηγουμένων ημερών.
Οι θέσεια αυτές συμπυκνώνονταν στην ανάγκη να συνειδητοποιήσει σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο τη σημασία ύπαρξης ομόφωνης απόφασης, προκειμένου η όποια αντιμετώπιση του κατεπείγοντος για τους ανθρώπους προβλήματος να αρχίσει το ταχύτερο δυνατόν και με τον προσφορότερο τρόπο, που θα προτείνουν οι αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες, έτσι ώστε να μη γίνουμε μάρτυρες άλλων τέτοιων καταστροφών. (Σεβόμενη όμως, την ανάγκη τοποθέτησης στο Συμβούλιο, των κατοίκων της Περιοχής, προτίμησε να μην ζητήσει το λόγο και γι’ αυτό, κοινοποιεί σήμερα, μέσω του Τύπου, τις θέσεις της). Από την άποψη αυτή, εκφράζει την ικανοποίησή της για την ύπαρξη σχεδόν ομόφωνης (πλην ενός) απόφασης –κατά το “άπαντες, πλην Λακεδαιμονίων” στην κατεύθυνση της επικαιροποίησης της ήδη υπάρχουσας μελέτης για την κατασκευή αγωγού ομβρίων υδάτων στην Αγία Ευφημία, αλλά και ελέγχου της κατασκευαστικής των ανεμογεννητριών εταιρείας για πλημμέλειές της, όπως μάλιστα ισχυρίστηκαν –με έγγραφα- και δημοτικοί σύμβουλοι.
Μελανό σημείο στην όλη διαδικασία η παντελής απουσία της Περιφερειακής αρχής, αλλά και των αρμόδιων τεχνικών υπηρεσιών της, παρ’ ότι εκλήθησαν. Γιατί άραγε; Σε ένα τόσο σημαντικό για τις ζωές των ανθρώπων της περιοχής ζήτημα, είναι πρέπον να μην παρίσταται κανείς εκπρόσωπος ή έστω τεχνοκράτης της Περιφέρειας, που έχει άλλωστε την ευθύνη πραγμάτωσης του έργου, για να ¨παρηγορήσει¨ και τους ανθρώπους για όσα έπαθαν, αλλά να τους δώσει κι ένα ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου; Αυτή, δυστυχώς, η εξέλιξη, μας βάζει σε δικαιολογημένη ανησυχία, σε σχέση με το χρόνο κατασκευής του εντελώς επείγοντος για τους κατοίκους έργου. Καλούμε τους πολίτες σε επαγρύπνηση και δυναμική διεκδίκηση του δίκαιου και καθολικού αιτήματός τους.

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΣΑΜΗΣ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed