Η συναίνεση σε όλο της το μεγαλείο στον Δήμο Σάμης, ο Δήμαρχος, αλλά και η παράταξη του Στέλιου Σπαθή κέρδισαν τις εντυπώσεις

Σε αντίθεση με όσα τραγελαφικά γίνονται στα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων Αργοστολίου και Ληξουρίου, όπου επικρατεί άκρατος φανατισμός και οι προσβολές μεταξύ των συμβούλων είναι στην… ημερήσια διάταξη, στον Δήμο Σάμης, μέχρι στιγμής, τα πράγματα κυλούν αλλιώς.
Μπορεί χθες να μην ήταν η κορυφαία συνεδρίαση του Δήμου, αφού τα θέματα δεν ήταν δα και τόσο σημαντικά, ωστόσο αν παρακολουθούσε κάποιος την συνεδρίαση θα διαπίστωνε ότι πρόκειται για μια παράταξη να διοικεί τον Δήμο, με μοναδική εξαίρεση τον εκπρόσωπο της Λαϊκής Συσπείρωσης, Νίκο Αθανασάτο, ο οποίος τραβάει τον δικό του δρόμο, μια και εκπροσωπεί ένα συγκεκριμένο κόμμα. Όλα τα θέματα ψηφίστηκαν ομόφωνα, πλην Αθανασάτου και όσοι πίστευαν ότι στη Σάμη θα γίνονταν ομηρικές μάχες μάλλον διαψεύστηκαν. Όλα αυτά μέχρι στιγμής, αφού το μέλλον είναι μπροστά μας και κανένας δεν μπορεί να προδικάσει το τι θα γίνει. Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση που μας έκανε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Στέλιος Σπαθής: «Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να βγάλουμε τα μάτια μας τη δεδομένη χρονική στιγμή. Καθήκον όλων μας είναι να στήσουμε έναν Δήμο από την αρχή, σε μια περιοχή όπου επί ενιαίου Δήμου Κεφαλονιάς είχε αφεθεί στη μοίρα της. Έχουμε χρόνο για αντιπαραθέσεις και αντιπολίτευση». Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις τόσο του Γιώργου Καβαλλιεράτου όσο και του Πολυχρόνη Δενδρινού, της ίδιας παράταξης, που πάνω από όλα έβαλαν το συμφέρον του Δήμου και ύστερα τις προσωπικές αντιπαραθέσεις.
Η συναίνεση αυτή φάνηκε από την αρχή της χθεσινής συνεδρίασης και το… καλό παράδειγμα έδωσε ο Δήμαρχος, Μάκης Μονιάς, που απεμπόλησε σε δύο περιπτώσεις το δικαίωμα που του δίνει ο νόμος να τοποθετήσει δύο δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του στα διαδημοτικά νομικά πρόσωπα. Το ίδιο έκανε και η παράταξη του Στέλιου Σπαθή, όταν στη μία και μοναδική θέση του Δήμου Σάμης στο Δ.Σ. του ΟΚΑΠ, πρότεινε την Εριγόνη Βαλσάμη από την παράταξη του Δημάρχου. Χθες είχαμε την εκλογή των μελών σε τέσσερα νομικά πρόσωπα, όπου όλα κύλησαν ομαλά. Συγκεκριμένα εκλέχθηκαν οι παρακάτω:

ΔΕΥΑΚ
Τζαννάτος Χρήστος (αναπληρωματικός Ποδαράς Γεράσιμος) – Μονιάς
Καβαλλιεράτος Γιώργος (αναπληρωματικός Σκλαβούνος Παύλος) – Σπαθής
Σπαθής Σπύρος (αναπληρωματικός Κοκκόσης Βασίλης) – Γάκης

ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ
Ποδαράς Γεράσιμος (αναπληρωματικός Τζαννάτος Χρήστος) – Μονιάς
Σπαθής Γεράσιμος (αναπληρωματικός Ραυτόπουλος Γεράσιμος) – Σπαθής
Γάκης Μιχάλης (αναπληρωματικός Ρασσιάς Νίκος) – Γάκης, Μονιάς

ΚΕΔΗΚΕ
Βαλσάμου Εριγόνη (αναπληρωματικός Καλλιβωκάς Αντώνης) – Μονιάς
Κοντογούρης Κώστας (αναπληρωματική Αμίτση Αριστέα) – Γάκης, Μονιάς
Αποστολάτος Γιώργος (αναπληρωματικός Κοκκόλης Παναγής) – Σπαθής

ΟΚΑΠ
Βαλσάμου Εριγόνη (ψηφίστηκε από όλους, πλην Λαϊκής Συσπείρωσης)

ΠΕΔΙΝ
Χθες το βράδυ έγινε και η ψηφοφορίας για να εκλεγούν τα τρία άτομα που θα εκπροσωπήσουν τον Δήμο Σάμης στη Γενική Συνέλευση της ΠΕΔΙΝ. Μετά από μυστική ψηφοφορία εκλκέχθηκαν οι Στέλιος Σπαθής και Νίκος Ρασσιάς (πήραν από δέκα ψήφους), ενώ εξ οφίτσιο συμμετέχει ο Δήμαρχος, Μάκης Μονιάς.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed