Επιστολή της Προόδου στην ΕΠΣΚΙ: Σε τέλμα έχει οδηγηθεί το τοπικό μας ποδόσφαιρο, ομάδες υπολειτουργούν και διαλύονται

Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο σε όλη την επικράτεια, όχι μόνο στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη, έχει αφεθεί στη μοίρα του από την Πολιτεία πολλά χρόνια τώρα και η κατάσταση οδηγείται σε τέλμα.
Βλέπουμε ομάδες να υπολειτουργούν, ομάδες να διαλύονται, ομάδες να μην μπορούν να υποστηρίξουν οικονομικά τις ανάγκες τους για να αγωνιστούν σε μία μεγαλύτερη κατηγορία. Εδώ και πολλά χρόνια δεν έχει μπει στα ταμεία μας ούτε ένα ευρώ από Πολιτεία – Ομοσπονδία, ωστόσο εμείς προσπαθούμε με κάθε τρόπο και είμαστε συνεπείς. Και το πρόβλημα στη δική μας περίπτωση είναι ακόμη πιο έντονο, αν αναλογιστεί κάποιος ότι σε όλα τα εκτός έδρας ματς πρέπει να κάνουμε ταξίδι με καράβι και λεωφορείο.
Προφανώς δε χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση ότι το σωματείο μας, με ομάδα στην πρώτη κατηγορία της ΕΠΣΚΙ, με ομάδα στο πρωτάθλημα Κ – 16 και έχοντας δηλώσει συμμετοχή και στο πρωτάθλημα Κ – 12 που θα αρχίσει αργότερα κατά τη διάρκεια της σεζόν, θα πασχίσει να ανταποκριθεί στις οικονομικές του υποχρεώσεις. Δελτία, παράβολα, αμοιβές διαιτητών, βοηθών, ιατρών, έξοδα αποστολών και ποινές, χωρίς κανένα ελαφρυντικό για τα σωματεία. Όλα αυτά είναι ζητήματα που η Ένωση τα γνωρίζει, και πιστεύουμε ότι πλέον πρέπει να παρθούν γενναίες αποφάσεις. Για αυτό και εμείς ως σύλλογος τα επισημαίνουμε ώστε να πράξετε τα αναγκαία.
Είτε αυτό θα είναι μία κίνηση συσπείρωσης σωματείων ή ενώσεων για τη στήριξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, είτε παράσταση στην πολιτεία. Εμείς θα σταθούμε δίπλα σας. Την εποχή των εκατομμυρίων και των εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε επαγγελματικά σωματεία και Εθνική ομάδα, κινδυνεύει για εμάς τους «μικρούς» η δυνατότητα συμμετοχής μας στο μαζικότερο άθλημα, απειλείται με συρρίκνωση η μεγαλύτερη κοιτίδα ταλέντων και διακυβεύεται σε μεγάλο βαθμό το «αύριο» του ελληνικού ποδοσφαίρου, τα ερασιτεχνικά.
Το παρόν παρακαλούμε να κοινοποιηθεί σε όλα τα σωματεία και στον Βουλευτή του Νομού μας κ. Παναγή Καππάτο. Παρακαλούμε άμεσα για τις δικές σας ενέργειες.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΑΟ ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed