Τεράστια επιτυχία είχε η κοινή έκθεση Κεφαλλήνων και Σέρβων εικαστικών απόψε στον «Κέφαλο» προεξάρχοντος του Μίλος Σόμπαϊτς

Το Δημοτικό Θέατρο «Κέφαλος» έβαλε απόψε τα καλά του για να υποδεχθεί αντιπροσωπεία Σέρβων εικαστικών καλλιτεχνών, αλλά και Κεφαλλήνων, οι οποίοι παρουσίασαν τα έργα τους στο εξαιρετικό αφιέρωμα στον κορυφαίο Σέρβο εικαστικό Μίλος Σόμπαϊτς.
Την ευθύνη της τεράστιας αυτής καλλιτεχνικής εκδήλωσης είχε ο επίτιμος πρόξενος της Σερβίας στην Κεφαλονιά, Βίκτωρας Ρουχωτάς, η οποία υποστηρίχθηκε από τον Δήμο Αργοστολίου. Την τελευταία στιγμή δεν κατέστη δυνατόν να έρθει ο Σέρβος πρέσβης στο νησί μας, αφού προέκυψε επείγουσα ανάγκη να μείνει στην Αθήνα. Η βραδιά ήταν κάτι παραπάνω από εξαιρετική, με πολύ κόσμο να κατακλύζει την αίθουσα και να θαυμάζει τα έργα των δικών μας, αλλά και των φιλοξενούμενων εικαστικών. Η βραδιά ήταν αφιερωμένη στον Μίλος Σόμπαϊτς, ο οποίος στη σύντομη ομιλία του έπλασε το εγκώμιο της Ελλάδας γενικότερα και της Κεφαλονιάς ειδικότερα βάζοντας στην κορυφή του κόσμου τη χώρα μας αναφορικά με την δημοκρατία, τον πολιτισμό και τις τέχνες. Ο κ. Ρουχωτάς εξείρε το έργο που έχει γίνει στην Κεφαλονιά και αφορά τις σχέσεις που έχουν δημιουργηθεί μεταξύ του Δήμου Αργοστολίου και Δήμων της Σερβίας όπως του Βόσδοβατς και του Σάμπατς. Ο Αντιδήμαρχος, Γιώργος Τσιλιμιδός, κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος και καλωσόρισε στην Κεφαλονιά τον μεγάλο Σέρβο εικαστικό. Ο τέως πρύτανης της Ακαδημίας Καλών Τεχνών του Βελιγραδίου ευχαρίστησε τον Βίκτωρα Ρουχωτά και τον Δήμο Αργοστολίου για την τιμή που του έκαναν και το ραντεβού όλων των καλλιτεχνών ανανεώθηκε για τον Φεβρουάριο του 2020 στο Βελιγράδι.
Στο τέλος της εκδήλωσης γυναίκες από το Λύκειο Ελληνίδων πρόσφεραν κεφαλλονίτικα προϊόντα σε όλους, ενώ υπήρξε και τραπεζάκι, όπου οι Σέρβοι πρόσφεραν προϊόντα από την πατρίδα τους. Στο θέατρο έδωσαν το παρόν ο Αναπληρωτής του Δημάρχου, Γιώργος Τσιλιμιδός, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Νικόλας Βαλλιανάτος, ο πρώην υπουργός, Αλέκος Καλαφάτης, οι Αντιδήμαρχοι, Σπύρος Σαμούρης και Διονύσης Μινέτος, ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ, Σπύρος Πεφάνης, ο δημοτικός σύμβουλος, Μιχάλης Μοσχονάς, ο πρόεδρος της Δ/Κ Αργοστολίου, Θόδωρος Αλυσανδράτος, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, Γεράσιμος Τιμοθεάτος και ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης, Σωτήρης Κουρής. Η βραδιά έκλεισε με κεφαλλονίτικα τραγούδια και καντάδες της Χορωδίας του Δήμου υπό την διεύθυνση του Άγγελου Μουρελάτου. Την παρουσίαση της εκδήλωσης και της ζωής του Μίλος Σάμπαϊτς έκανε η ιστορικός τέχνης, Δώρα Μαρκάτου. Οι εικαστικοί που έλαβαν μέρος σε αυτή την έκθεση και βραβεύθηκαν γι΄αυτό ήταν:
ΣΕΡΒΙΑ:Αλεξάνταρ Στογιάνοφ, Σβετλάνα Μιλοβάνοβιτς, Μαρία Άλεξιτς, Ντάνα Βεσελίνοβιτς.
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ: Σοφία Αράβου Παπαδάτου, Πολύμνια Βαγγελάτου, Ελευθερία Βερονίκη, Διονύσης Γαρμπής, Θοδωρής Γουλιμής, Εύα Δανελάτου, Ευάγγελος Ευαγγελάτος, Κώστας Ευαγγελάτος, Μεμάς Καλογηράτος, Τζόγια Καππάτου, Κοσμάς Κρούσσος, Ελβίρα Λίγνού, Φωτεινή Μαραβέγια, Δημοσθένης Μαρούδας, Μιμίκα Μιλάτου, Μάγκυ Παπαδάτου, Ευαγγελία Παπαναστασάτου, Μαρίνα Στελάτου, Ελένη Χουρμούζη, Σπύρος Χουρμούζης.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed