Ποτέ… χωρίς Ομπράντοβιτς στη Χίμκι, παιχνίδι από 2.18 έως… 4.32

Δεκέμβρης 2009. Με 24 πόντους του Σπανούλη, 15 του Μπατίστ και 13 του Πέκοβιτς ο Παναθηναϊκός νικά 87-82 στη Ρωσία τη Χίμκι, έχοντας στο ρόστερ και παίκτες όπως ο Τέπιτς, ο Γκόλεματς, ο Νίκολας και ο Σερμαντίνι (αλλά και Διαμαντίδη, Τσαρτσαρή, Περπέρογλου, Φώτση και Πέκοβιτς). Στον πάγκο, φυσικά, καθόταν ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Εκτοτε και σε τρεις επισκέψεις, γνώρισε μόνο ήττες: 78-77 τον Δεκέμβρη του ’13 με προπονητή τον Αργύρη Πεδουλάκη, 78-61 τον Φλεβάρη του ’18 με τεχνικό τον Τσάβι και 76-68 τον Νοέμβρη του ’18, ξανά με Πασκουάλ.

 Στο «Μάριο Ριγκαμόντι» δοκιμάζεται απόψε η Ιντερ, ερχόμενη από τεράστια χαμένη ευκαιρία να επανέλθει στην κορυφή. Διότι, όταν η Γιούβε έχει αφήσει βαθμούς στο «Βία ντελ Μάρε» με τη Λέτσε και υποδέχεσαι στην Πάρμα μένοντας στο 2-2, τέτοια είναι. Εξαλλος ο Αντόνιο Κόντε με τους παίκτες του κατά τη διάρκεια του ματς, είχε πάντως φάσεις για να το γυρίσει. Απέναντί της η Μπρέσια, αντίπαλος με την ομάδα όπου λατρεύτηκε αλλά έφυγε κακήν κακώς ο Μάριο Μπαλοτέλι. Οι Σένσι, Βεσίνο, Αλέξις Σάντσες και Ντ’ Αμπρόζιο παραμένουν εκτός για τους «νερατζούρι», οι οποίοι δεν έχουν ηττηθεί στη γειτονική Βρεσκία, ως αποκαλούνταν στην αρχαία Ελλάδα, από τον Απρίλη του 2001: 1-0 τότε με πέναλτι του Ρομπέρτο Μπάτζιο, η Ιντερ είχε τότε τεχνικό τον Μάρκο Ταρντέλι και βασικούς από Μπλαν, Ζανέτι, Σέεντερφ και Κρίστιαν Βιέρι έως… Μπρούνο Τσιρίλο (ω, ναι), Γκρέτσκο και Σουκούρ. Εκτοτε 3-2-0 για την Ιντερ που μετρά, συνολικά, εκεί 11-12-4.

 Ξεκούραστη, ελεώ της αναβολής του clasico, υποδέχεται τη Βαγιαδολίδ η Μπαρτσελόνα έχοντας… συντριπτικά νούμερα στα της παράδοσης: 60-16-16 ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης, 38-6-2 επιμέρους στο «Καμπ Νου» με τελευταία ήττα το μακρινό 1997 με 2-1, από γκολ των Σακριστάν και Πάτερμακ, είχε μειώσει ο Χουάν Αντόνιο Πίτσι για την ομάδα του Λουίς φαν Χάαλ η οποία είχε μεν και Λουίς Φίγκο, και Λουίς Ενρίκε, και Φερνάντο Κόουτο, και Ριβάλντο στην ενδεκάδα, με και Ρουντ Χεσπ (Ολλανδός κίπερ, αρκετά γκαφατζής), Γκιγέρμο Αμόρ και τον… Ντράγκαν Τσίριτς που μετέπειτα πέρασε, και δεν ακούμπησε, από την ΑΕΚ. Εκτοτε 9-3-0 για την Μπάρτσα, εκ των 12 στα επτά έβαλε τουλάχιστον… τέσσερα.

Διαβάστε ΕΔΩ το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed