Ηλίας Τουμασάτος: «Σε αυτή τη χώρα η βλακεία είναι αήττητη, η βλακεία και η καφρίλα που ντύνονται τον μανδύα του ψευτοπροοδευτισμού»

Οι κυρίες (που δεν είναι καν μαθήτριες) που κέρδισαν τα 10 λεπτά δημοσιότητας (που δεν τους αξίζουν) κάνοντας το “περφόρμανς” τους στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου σε προάστιο της Αθήνας, έσπευσαν να δημοσιεύσουν και το “μανιφέστο” τους, όπου απλώς εκθέτουν τη σύγχυση εν μέσω της οποίας τελούν, και εν τέλει, την καφρίλα τους.
Διαφωνείς με την παρέλαση; Μην πας. Κανείς δεν σε υποχρεώνει. Σεβάσου όμως εκείνους τους ανθρώπους που θέλουν μ’ αυτόν τον τρόπο να τιμήσουν κάτι πολύ πιο ουσιώδες από τη δική σου αποψάρα. Και τους στερείς αυτό το δικαίωμα για να κάνεις το κομμάτι σου. Γιατί είσαι έξυπνη και μοντέρνα και προοδευτική. Σεβάσου τις γυναίκες της Αντίστασης, ναι, του ΕΑΜ ΕΛΑΣ, (που βαυκαλίζεσαι ότι κάνεις κάτι παρόμοιο), που θυσιάστηκαν για να μπορείς να κάνεις εσύ τον καραγκιόζη με καλλιτεχνικό attitude. Εκείνες που σκαρφαλώνανε στα βουνά, κουβαλούσανε πυρομαχικά στην πλάτη, πεθαίνανε από πείνα για μη στερήσουν το παιδί τους από ένα ψίχουλο ψωμί. Κάποιοι πήγαν εκεί για να τιμήσουν αυτές τις γυναίκες. Κι εσύ, κοπελιά, πας και το κοροϊδεύεις, επειδή διαφωνείς με τον τρόπο. Και δεν ντρέπεσαι. Επειδή δεν σ’ αρέσουν τα εμβατήρια και η Βέμπο δηλαδή, πας και κοροϊδεύεις.
ΕΚΕΙΝΕΣ τις γυναίκες. Εκείνες που τιμάμε. Τις επώνυμες και τις άγνωστες. ΕΚΕΙΝΕΣ οι γυναίκες ήταν προοδευτικές και αγωνίστριες. Γιατί πολέμησαν, ξέροντας ότι είχαν να χάσουν τα πάντα. Εσείς, κορίτσια, γιατί ακριβώς πολεμάτε και εναντίον ποίου; Και ποιο είναι το τίμημα; Να βγείτε στην Τατιάνα είναι το όνειρό σας; Γιατί δεν πάτε στο “Ελλάδα έχεις ταλέντο”; Εσείς κορίτσια, μήπως είστε λιγουλάκι τζάμπα μάγκισσες; Δεν θέλω να μου ταραχτείτε, αλλά από το είδος γκώσαμε. Δεν είναι ούτε αριστερή, ούτε προοδευτική η στάση των “κοριτσιών”.Είναι μουχλιασμένη και όχι λιγότερο φασιστική από αυτό που πάνε να καταγγείλουν. Σ’ αυτή τη χώρα έχουμε βαφτίσει προοδευτισμό κάθε σαχλαμάρα που έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό της. Πιθηκίζουμε χιλιοφορεμένες (και παλιακές πλέον) “νουβοτέ” και νομίζουμε ότι γίναμε Ευρώπη. Αμ, δε. Συγνώμη κορίτσια, αλλά φοβάμαι πως έτσι κινδυνεύετε να γίνετε τα φασιστάκια που μισείτε. Κι επειδή ΕΚΕΙΝΕΣ οι γυναίκες ήταν οι γιαγιάδες σας, δείξτε λιγουλάκι σεβασμό… Αν δεν μπορείτε να μοιάσετε σ’ εκείνες, τουλάχιστον μην προσβάλλετε τη μνήμη τους.

Ηλίας Τουμασάτος
Εκπαιδευτικός

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed