Τρία πολύ σοβαρά θέματα είχε η ατζέντα του Δημάρχου Ιθάκης, Διονύση Στανίτσα, στην επίσκεψη που έκανε στον Αντιπεριφερειάρχη, Σταύρο Τραυλό

Είναι γνωστό σε όλους ότι οι πόρτες όλων των γραφείων ανά την επικράτεια είναι ανοικτές για τον Δήμαρχο Ιθάκης, Διονύση Στανίτσα, όπου σήμερα έγινε δεκτός από τον Αντιπεριφερειάρχη, Σταύρο Τραυλό, στο Αργοστόλι.
Τρία ήταν τα σοβαρά θέματα που συζητήθηκαν, παρουσία της ειδικής συμβούλου του Αντιπεριφερειάρχη, Ιωάννας Μαρκέτου. Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, αν και ο κ. Τραυλός πήγε να την… τινάξει στον αέρα μόλις αντίκρισε τον κ. Στανίτσα. «Θυμάσαι Διονύση την επτάρα που σου ρίξαμε μέσα στην Ιθάκη πριν από μια δεκαπενταετία περίπου, όταν παίζαμε μπάλα εγώ με την Σκάλα και εσύ με την Πρόοδο;», ανέφερε ο κ. Τραυλός, ωστόσο ο κ. Στανίτσας δεν έμεινε αμίλητος. Του θύμισε άλλα ματς που η ομάδα της Προόδου είχε κάνει πολλές… κηδείες στην Σκάλα τότε και τους Πρόννους αργότερα. Σύντομα, με μια θερμή χειραψία και με μια αγκαλιά οι δύο άνδρες άφησαν τα ποδοσφαιρικά και μπήκαν στο… ψητό της επίσκεψης. Πρώτο θέμα ήταν το έργο του Πισαετού, που εδώ και μερικές ημέρες έχει κολλήσει. Ο κ. Τραυλός διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο Ιθάκης ότι τακτοποιήθηκαν από την πλευρά της Περιφέρειας κάποιες μικρές εκκρεμότητες, το έργο βρίσκεται μέσα στα χρονικά του όρια και θα ολοκληρωθεί πολύ σύντομα. Συζητήθηκε και η πορεία του Βιολογικού καθαρισμού στο Βαθύ, με τους δύο άνδρες να συμφωνούν ότι βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο και σύντομα θα λειτουργήσει. Το τελευταίο κομμάτι αφορούσε ένα πολύ σημαντικό θέμα για την Ιθάκη και είναι αυτό του σταθμού μεταφόρτωσης απορριμάτων στο νησί. Ο κ. Στανίτσας ζήτησε από τον κ. Τραυλό να γίνει κάτι από την Περιφέρεια, προκειμένου οι συνθήκες να γίνουν καλύτερες στον συγκεκριμένο σταθμό, έτσι ώστε, κυρίως το καλοκαίρι, να αποφεύγονται δυσάρεστα πράγματα για τους κατοίκους, αλλά και τους τουρίστες. Τέλος, Στανίτσας και Τραυλός ανανέωσαν το ραντεβού τους για την προσεχή Πέμπτη στο Βαθύ, όπου παρουσία του Επάρχου Ιθάκης, Θανάση Λιβιτσάνη, θα πέσουν στο τραπέζι πολλά θέματα Ιθάκης, κυρίως αυτά που αφορούν το οδικό και αγροτικό δίκτυο και την ασφάλεια των πολιτών.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ (κείμενο, φωτό) ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed