Κινητές Ιατρικές Μονάδες στην Ιθάκη

Στις 8 Νοεμβρίου οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες (ΚΙΜ), έχοντας στο πλευρό τους την Κινητή Αθλητιατρική Μονάδα (ΚΑΜ), θα ξεκινήσουν το ταξίδι τους προς “το νησί του προορισμού”, την ήρεμη Ιθάκη.
Οι ΚΙΜ θα βρεθούν για πρώτη φορά στα Επτάνησα με 25-μελή ιατρική αποστολή για να προσφέρουν πλήρεις υπηρεσίες και εξετάσεις με υπερσύγχρονο ιατρικό-τεχνολογικό εξοπλισμό, από το πρωί του Σαββάτου 9 Νοεμβρίου έως και την Τρίτη 12 Νοεμβρίου. Να τονισθεί πως σε κάθε αποστολή των ΚΙΜ γίνεται η χρήση ηλεκτρονικού φακέλου με το ιστορικό του κάθε ασθενούς και ξεχωριστή καταγραφή αρχείου – registry – για όλες τις γυναίκες που έχουν ένδειξη μαστογραφίας. Η ΚΑΜ αντίστοιχα, του Τμήματος Αθλητικής Αριστείας – Sports Excellence της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, υλοποιώντας το πρόγραμμα αθλητικών δραστηριοτήτων “Διασκέδασε, Γυμνάσου & Αποφάσισε τι σου αρέσει”, θα επισκεφθεί το Δημοτικό Σχολείο στο Βαθύ το Σάββατο και την Κυριακή, 9 – 10 Νοεμβρίου και θα περιμένει όλους τους μικρούς μας φίλους.
Παράλληλα με τις δράσεις αυτές, έχουν προγραμματιστεί, στον χώρο του Δημοτικού Κινηματόγραφου, ένα μάθημα Α’ Βοηθειών στις 9/11, ομιλίες με θέματα «Διατροφή & Ποιότητα Ζωής», «Μαθησιακές Δυσκολίες», 10&11/11 αντίστοιχα, καθώς και ακόμη μια ομιλία ειδικά απευθυνόμενη στην 3η ηλικία και τις ευπαθείς ομάδες με τίτλο «Η Άσκηση είναι Φάρμακο» που μετά το πέρας της θα ακολουθήσει και το πρακτικό κομμάτι, το οποίο θα επαναληφθεί και την επόμενη ημέρα, 9&10/11. Τα προγράμματα υλοποιούνται από την ΑΜΚΕ «Αναγέννηση & Πρόοδος» με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ σε συνεργασία με την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (Α.Ε.Μ.Υ.).

Τζωρτζίνα Φίνου
Υπεύθυνη Επικοινωνίας

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed