Αθώος δήλωσε ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος

Για πολιτική σκευωρία και βρόμικη προπαγάνδα έκανε λόγο στην απολογία του στη δίκη της Χρυσής Αυγής ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος ξεκίνησε να απολογείται στο δικαστήριο λίγο μετά τις 10.00 σήμερα το πρωί.
Εισερχόμενος στη δικαστική αίθουσα αποδοκιμάστηκε από μέλη του ακροατηρίου, ενώ η μητέρα του Παύλου Φύσσα που βρίσκεται στο δικαστήριο τού φώναξε «σκυλί». Αντίθετα, υποστηρικτές του κατηγορουμένου τον χειροκρότησαν. Κατά την απολογία του ο Ν. Μιχαλολιάκος υποστηρίζει ότι είναι αθώος από τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν – εγκληματική οργάνωση και παράνομη οπλοφορία-οπλοχρησία – και κάνει λόγο για βρόμικη προπαγάνδα και πολιτική σκευωρία σε βάρος της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα, όπως υποστηρίζει, για πρώτη φορά δικάζεται ένας αρχηγός πολιτικού κόμματος για πράξεις οπαδού του κόμματός του και αναφέρει πως ο ίδιος είχε καταδικάσει το έγκλημα στο Κερατσίνι, δηλαδή τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, από το βήμα της Βουλής.«Θέλω να δηλώσω αθώος από τις κατηγορίες που μου αποδίδονται κατόπιν πολιτικής σκευωρίας 25 ετών. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη. Το έχω καταγγείλει και στη Βουλή. Δεν θα έπρεπε η ηγεσία της Δικαιοσύνης να ορίζεται από την εκάστοτε κυβέρνηση», σημείωσε.
Συνεχίζοντας ο κ. Μιχαλολιάκος είπε: «Για πρώτη φορά στην πολιτική ιστορία της Ελλάδος κάθεται στο εδώλιο ένας αρχηγός για πράξη ενός οπαδού κόμματος. Δεν κατηγορήθηκε κανένα άλλο κόμμα για πράξεις οι οποίες είναι βέβαια καταδικαστέες. Ποια εγκληματική οργάνωση; Ήμασταν γνωστοί στο πανελλήνιο 25 χρόνια… Με παρουσία στις τηλεοράσεις, έχοντας γραφεία. Ήμασταν γνωστοί πολλά χρόνια με τηλέφωνα, γραφεία κ.λπ. Με τι σκεπτικό αυτοί που εξέλεξε ο λαός να είναι μέλη εγκληματικής οργάνωσης; Πρόκειται για ένα ετερόκλητο πλήθος. Πώς να κάνω εγκληματική οργάνωση με έναν αγρότη, έναν που έκανε άλλη δουλειά στο χωριό του κ.λπ.; Από το 1992 δηλώναμε εθνικιστές, όχι ρατσιστές. Με συνέλαβαν ξημερώματα πάνοπλοι αστυνομικοί. Ήταν εκεί και κάμερες. Πώς το ήξεραν; Αντιμετωπίσαμε κατηγορία χωρίς να μας δώσουν στοιχεία της δικογραφίας. Είναι πολιτική στόχευση. Μας έβγαλαν από την κεντρική είσοδο της Ασφάλειας Αττικής μπροστά στις κάμερες. Έκαναν επιχείρηση να ποινικοποιήσουν ένα ολόκληρο πολιτικό κίνημα.
Ήθελαν να μας παρουσιάσουν ως εγκληματίες. Επιχείρηση σοκ και δέος. Τηλεοπτικό show. Ήθελαν να τρομοκρατήσουν τον λαό να μη μας ψηφίσει. Έχουμε λιντσαριστεί από τα ΜΜΕ. Στις τελευταίες εκλογές δεν είχαμε το βήμα να πούμε τις απόψεις μας. Καταδίκασα από την πρώτη στιγμή το έγκλημα στο Κερατσίνι. Για ανάλογο περιστατικό στην Πάτρα είχε προφυλακιστεί μέλος της ΟΝΝΕΔ χωρίς να έχει πρόβλημα το κόμμα. Αυτά που λένε για τη δράση της Χ.Α. ήταν απόλυτα νόμιμα. Η Χ.Α. ξεκίνησε ως ομάδα από άτομα της 4ης Αυγούστου, με την έκδοση ενός περιοδικού. Δεν ήταν σκοπός μας να κατέβουμε στην πολιτική, αργότερα προέκυψε. Επίσης, είχα εμπλακεί με πολιτικά σχήματα που δεν είχαν σχέση με τη Χ.Α. Το 1985 μετά από ομιλία της ΕΠΕΝ με διαδέχθηκε ο Βορίδης. Επί των ημερών του έγινε μια δολοφονία αριστερού από μέλος της, χωρίς ο Βορίδης να κατηγορηθεί. Μετά τις εκλογές του 1994 και του 1996 η Χ.Α. δεν έχει επιτύχει τους στόχους της. Το 1999 στις εκλογές για το Ευρωκοινοβούλιο υποστηρίξαμε την Πρώτη Γραμμή του Πλεύρη. Το 2000 άλλο κόμμα και το 2004 υποστηρίξαμε άλλο κόμμα. Το 2007 αποφασίσαμε να συμμετέχουμε αυτόνομοι στις εκλογές. Επί Χριστοδούλου μάς δόθηκε χώρος για συνέδριο δωρεάν».

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed