Σπάει… αυγά αφήνοντας στην άκρη το πολιτικό κόστος ο Αντιπεριφερειάρχης, Σταύρος Τραυλός, αναφορικά με τον οδικό άξονα Αργοστολίου-Πόρου

Αποφασισμένος όσο κανένας στο παρελθόν παρουσιάστηκε σήμερα το μεσημέρι ο Αντιπεριφερειάρχης, Σταύρος Τραυλός, στη συγκέντρωση των προέδρων των Τ.Κ. Λειβαθούς και Ελειού-Πρόννων σε ότι έχει να κάνει με τον δρόμο Αργοστολίου-Πόρου.
Στη σημαντική αυτή σύσκεψη έλαβε μέρος, πέρα από τους προέδρους και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αργοστολίου, Διονύσης Μινέτος. Ο κ. Τραυλός χαρακτήρισε έργο πνοής για την Κεφαλονιά την οδική αυτή αρτηρία θέτοντας τόσο τον εαυτό του όσο και τους υπόλοιπους προ των ευθυνών τους. Ο Αντιπεριφερειάρχης παρουσίασε τα σημεία όπου μπορεί να γίνει διαπλάτυνση, αλλά και τις νέες χαράξεις έξω από τα χωριά, με πιο σημαντική αυτή που ξεκινάει από την Καρούζα και φτάνει πέρα από τα Σιμωτάτα. Ο περιφερειακός αυτός θα χρειαστεί και τέσσερα γεφύρια, διότι περνάει μέσα από ρέματα. Ο κ. Τραυλός φάνηκε αποφασισμένος να προχωρήσει το έργο αυτό, αφήνοντας πίσω το πιθανό πολιτικό κόστος. Το οφείλουμε σε όλους αυτούς που έχουν πάθει ατύχημα στον συγκεκριμένο δρόμο, το οφείλουμε στα παιδιά μας, μας τόνισε στην επικοινωνία που είχαμε μαζί του. Σύμφωνα με αυτά που ακούστηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε από τους προέδρους λίστα με τους ιδιοκτήτες, των οποίων ο δρόμος θα περάσει μέσα από την περιουσία τους. Όπως μας δήλωσε, «υπάρχουν πολλοί που θέλουν να δώσουν κομμάτι από την περιουσία τους, αλλά υπάρχουν και άλλοι που δεν το επιθυμούν. Σε αυτούς θα γίνει αναγκαστική απαλλοτρίωση, όπου σύμφωνα με τον νέο Νόμο δεν είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα όπως παλιά. Το έργο πρέπει να γίνει και θα γίνει, δεν με ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος ούτε να γίνω κακός με μερικούς συμπατριώτες μου. Επίσης δεν με ενδιαφέρει να βρίσκομαι σε αυτή την καρέκλα όταν θα γίνει το έργο, ας το τελειώσει ο επόμενος από εμένα. Αν δεν ξεκινήσει τώρα, δεν θα γίνει ποτέ». Στο σημείο αυτό ο κ. Τραυλός ζήτησε την βοήθεια από τον Δήμο Αργοστολίου, βοήθεια την οποία υποσχέθηκε ο Αντιδήμαρχος, Διονύσης Μινέτος.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ (κείμενο, φωτό) ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed