Στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Philoxenia 2019» συμμετείχε το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς-Ιθάκης κερδίζοντας πάλι τις εντυπώσεις

Το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς και Ιθάκης συμμετείχε στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Philoxenia 2019» που διεξήχθη από τις 8 έως τις 10 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, με σκοπό τη παρουσίαση και προώθηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Ιnterreg IPA CBC Programme Greece – Albania 2014-2020, Enhancement Extroversion on Culture, Folkloric and Gastronomic Tourism, EXTRO – CULT», στο οποίο συμμετέχει ως επικεφαλής εταίρος.
Το πρόγραμμα EXTRO-CULT υλοποιείται με εταίρους επίσης, το Δήμο Βορείων Τζουμέρκων, τον Όμιλο Πολιτιστικής Ανάπτυξης Καστοριάς «Μύησις», το «Θέατρο τση Ζάκυνθος», το Δήμο Πόγραδετς και το Κέντρο Οικονομικών Ερευνών Τιράννων. Στο περίπτερο του Επιμελητηρίου, έδωσαν το παρών η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα, η οποία και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την υλοποίηση του Προγράμματος, καθώς και ο Προϊστάμενος Γενικής Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας, Κωνσταντίνος Υψηλάντης. Επίσης παρευρέθησαν ο Περιφερειακός Σύμβουλος και στέλεχος στο τμήμα Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου, Ηλίας Γκαρτζονίκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Περιφέρειας Θεσσαλίας, Νίκος Λιούπας και ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Εμπορίου επίσης της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Μόρας Αθανάσιος. Δυνατό παρών έδωσε και ο πρ. Αντιπεριφειάρχης Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας και υπεύθυνος του πολιτιστικού Συλλόγου Καστοριάς, «Μύησις», Παναγιώτης Κόττας.
Οι επισκέπτες στα πλαίσια της έκθεσης παρακολούθησαν πολιτιστικά δρώμενα από όλη την Ελλάδα. Μέσω της συνεργασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του συλλόγου Κερκυραίων Θεσσαλονίκης παρουσιάστηκαν χοροί και της Κεφαλονιάς, ενώ ο σύλλογος της Καστοριάς χόρεψε παραδοσιακούς χορούς της πόλης. Το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς και Ιθάκης, εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος, Ανδρέας Παντελιός και η επιστημονική συνεργάτης του Επιμελητηρίου Δέσποινα Λάσκαρη, υπεύθυνοι υλοποίησης του Προγράμματος. Τέλος, ευχαριστεί θερμά την Άννα Βότση και τον Γεράσιμο Αποστολάτο για τη παραχώρηση της φωτογραφίας «Μουσική Βαρκαρόλα» και δύο φωτογραφιών του Κάστρου Αγίου Γεωργίου αντίστοιχα, καθώς και το Βασίλη Λουκάτο για την παραχώρηση χρήσης video αφιερώματος στη Κεφαλονιά. Όλα τα παραπάνω χρησιμοποιήθηκαν για τους σκοπούς του περιπτέρου και συγκέντρωσαν ιδιαίτερα θετικά σχόλια από τους επισκέπτες.

Από το Γραφείο Τύπου του Επιμελητηρίου

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed