Καταγγελία από τους γονείς των μαθητών του Γυμνασίου Πάστρας προς το ΚΤΕΛ, την Περιφέρεια και την Τροχαία Αργοστολίου

Οι γονείς του Γυμνασίου Πάστρας έχουν απευθυνθεί στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Πάστρας για να γίνουν κάποιες ενέργειες όσον αφορά τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ που μεταφέρουν τους μαθητές από και προς το σχολείο.
Ο Σύλλογος έστειλε χαρτιά στην Περιφέρεια, το ΚΤΕΛ και επίσης απευθύνθηκε και στο αστυνομικό τμήμα Πόρου για να παρθούν ορισμένα μέτρα για την ασφάλεια των μαθητών. Τα θέματα είναι τα εξής: Οι μαθητές δε φοράνε ζώνες, χοροπηδάνε και τσακώνονται μέσα στα λεωφορεία. Η απάντηση των οδηγών όταν τους είπαμε να μη ξεκινάει το λεωφορείο αν δεν έχουν όλοι ζώνη ήταν ότι δεν μπορούν να επιβάλουν την τάξη. Έτσι απευθυνθήκαμε στο αστυνομικό τμήμα Πόρου για να κοπούν πρόστιμα όπου πρέπει (σε οδηγό και μαθητές) για να φοράνε ζώνες και να ελεγχθεί και η ταχύτητα του σχολικού λεωφορείου. Η απάντηση που πήραμε ήταν ότι πρέπει στον Κατελειό που περνάνε με 100 χιλιόμετρα τα λεωφορεία και όλοι μέσα στο λεωφορείο είναι όρθιοι ή χωρίς ζώνες ασφαλείας να αναλάβει η Τροχαία Αργοστολίου, οπότε αφού η Τροχαία είναι ανύπαρκτη στην περιοχή μας και έρχεται μόνο το καλοκαίρι θα συνεχίσουν οι μαθητές να μη φοράνε ζώνες και τα λεωφορεία να τρέχουν και ο νόμος δεν θα τηρηθεί ποτέ.
Άλλο θέμα που έχει προκύψει είναι ότι ενώ η διαδρομή από Σκάλα προβλέπει το λεωφορείο να περνάει από τον κεντρικό δρόμο και να πηγαίνει από τις Πλατειές στο σχολείο οι οδηγοί πηγαίνουν από έναν αγροτικό δρόμο που πάει από τον Κατελειό στο Κρεμμύδι και χωράει ίσα ίσα ένα αυτοκίνητο για να γλιτώνουν καύσιμα και από κάτω είναι γκρεμός, οπότε είναι ζήτημα τύχης που δεν έχουμε θρηνήσει θύματα ακόμη. ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΚΕΖ 6575 ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΗΡΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ. Γι’ αυτό απαιτούμε άμεσα από την Περιφέρεια και το ΚΤΕΛ να τηρηθεί από όλους η σωστή διαδρομή αλλιώς στις πληρωμές να κοπούν λεφτά, αφού δεν πάνε αυτά τα χιλιόμετρα και κυρίως δεν τηρούν την ασφάλεια των μαθητών πηγαίνοντας από τον δρόμο που είναι επικίνδυνο να σκοτωθούν όλοι, αφού χωράει ίσα ίσα ένα αυτοκίνητο.
Τα λεωφορεία ΚΕΖ 6520, ΚΕΖ 7240, ΚΕΖ 7130 (αυτά έχουμε παρακολουθήσει και πάρει πινακίδες μια βδομάδα συνεχόμενα) πάρα τις εκκλήσεις μας συνεχίζουν μέχρι σήμερα να μας αγνοούν και να πηγαίνουν από τον γκρεμό. Τα αντίποινα ήταν στον Πόρο ύστερα από τόσα χρόνια να μην παίρνουν τους μαθητές από τις Λεύκες γιατί ο δρόμος μέσα στο χωριό είναι ξαφνικά “επικίνδυνος”. Ως πότε θα γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια και θα κωφεύουν στις εκκλήσεις των γονιών για την προστασία της ζωής των μαθητών οι υπεύθυνοι της Περιφέρειας, του ΚΤΕΛ και της Τροχαίας; ΟΤΑΝ ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΘΥΜΑΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΡΓΑ!

Οι γονείς των μαθητών του Γυμνασίου της Πάστρας

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed