Ψηφίστηκε το σύστημα «έξυπνης» στάθμευσης στο Αργοστόλι από το Δ.Σ., Ανουσάκης και Κωνσταντάκης αρνήθηκαν να το ψηφίσουν

Ένα καινοτόμο σύστημα στάθμευσης, το οποίο όμως εφαρμόζεται ήδη σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας και πολύ περισσότερο σε πόλεις του εξωτερικού έφερε προς ψήφιση σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Διονύσης Μινέτος.
Πρόκειται για την υποβολή πρότασης στο ΕΣΠΑ του έργου: «Σύστημα αποσυμφόρησης κυκλοφοριακού φόρτου με έξυπνα και συνδυασμένα συστήματα διαχείρισης της κυκλοφορίας, καθώς και διευκόλυνση της κινητικότητας των πεζών στην πόλη του Αργοστολίου π/υ 694.400 ευρώ συμπεριλαμβανόμενου του ΦΠΑ 24% για χρηματοδότηση από το ΕΠ ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ». Όπως τόνισε ο κ. Μινέτος στην εισήγησή του η πρόταση αυτή είναι ανταγωνιστική και δεν ξέρουμε ακόμη αν θα εγκριθεί. Πρόκειται για 500 περίπου δέκτες-πομπούς που θα τοποθετηθούν από την Γέφυρα Δεβοσέτου μέχρι το ελικοδρόμιο, όπου μέσω κινητού ή των έξι ηλεκτρονικών πινακίδων που θα τοποθετηθούν στις εισόδους της πόλης του Αργοστολίου ο οδηγός θα γνωρίζει αν υπάρχει θέση στάθμευσης και που ακριβώς είναι αυτή. «Θα ωφελήσει στο κυκλοφοριακό πρόβλημα, αλλά δεν θα το λύσει, αν δεν ακολουθήσουμε και άλλες δέσμες μέτρων για να ανακουφιστεί το Αργοστόλι, όπως ο βόρειος άξονας και ο περιφερειακός», τόνισε ο Διονύσης Μινέτος.
Ακολούθησαν πολλές ερωτήσεις και πολύ συζήτηση επί του θέματος, με τους περισσότερους συμβούλους της αντιπολίτευσης να βρίσκονται εκτός θέματος και μόνο τον Αλέξανδρο Παντελειό να έχει καταλάβει περί τίνος πρόκειται. Τέθηκαν θέματα κόστους (ο δήμος δεν δίνει ούτε ένα ευρώ, χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ), αλλά και θέμα ελεγχόμενης στάθμευσης (το απαγορεύει το συγκεκριμένο πρόγραμμα) και άλλα ζητήματα που δεν είχαν σχέση με το θέμα, δηλαδή τί, την υποβολή της αίτησης από τον Δήμο για πιθανή χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ μόνο για το συγκεκριμένο έργο. Η Λαϊκή Συσπείρωση, ως συνήθως αρνητική σε όλα, ψήφισε κατά, ενώ εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι κατά ψήφισαν ο Νίκος Ανουσάκης και ο Άγγελος Κωνσταντάκης, που στις τοποθετήσεις τους φάνηκε να εγκρίνουν την πρόταση. Για προχειρότητα έκανε λόγω ο κ. Κωνσταντάκης, για το κόστος, την πιθανή ελεγχόμενη στάθμευση και τη μη ενημέρωση της Δημοτικής Κοινότητας Αργοστολίου μίλησε ο κ. Ανουσάκης. Ωστόσο, στην τοποθέτησή του ο αναπληρωτής πρόεδρος της Κοινότητας, Νίκος Ορτεντζάτος, συμφώνησε με την υποβολή της πρότασης από τον Δήμο. Θετικοί από πλευράς Ισχυρής Κεφαλονιάς ήταν ο Παναγής Βανδώρος και ο Γιάννης Λυκούδης, ενώ θετικά ψήφισαν οι παρατάξεις του κ. Παντελειού και του κ. Φόρτε.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ (κείμενο, φωτό) ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed