Γελάει ο κόσμος με τις τραγελαφικές καταστάσεις στην εκλογή προέδρου της ΠΕΔΙΝ, εκλέχθηκε ο Αλέξανδρος Παρίσης με… ασφαλιστικά μέτρα

Με τα 14 μέλη από τα 21 να δίνουν το παρών σήμερα το μεσημέρι στην Κέρκυρα συνεδρίασε το Δ.Σ. της ΠΕΔΙΝ, προκειμένου να εκλέξει πρόεδρο και αντιπρόεδρο. Επτά μέλη δεν προσήλθαν, ενώ αποχώρησε και η Δήμαρχος Κέρκυρας, Μερόπη Υδραίου, καταγγέλοντας την διαδικασία.
Χθες είχαν προηγηθεί ασφαλιστικά μέτρα από την κα Υδραίου για μη σύννομη διαδικασία κατά την εκλογή των εκλεκτόρων στις 10 Νοεμβρίου, αφού τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε δεν έγιναν δεκτά και έτσι ο μοναδικός ουσιαστικά υποψήφιος που έμενε για την προεδρία, ο Αλέξανδρος Παρίσης, εκλέχθηκε πρόεδρος συγκεντρώνοντας εννέα ψήφους, από ένα Σώμα κουτσουρεμένο και αποδεκατισμένο, σε μια ψηφοφορία «πολιτική παρωδία», που δεν έχει εμφανιστεί ποτέ και πουθενά στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων ανά την Επικράτεια. Αντιπρόεδρος αναδείχθηκε ο πρώην Δήμαρχος Κέρκυρας, Γιάννης Τρεπεκλής. Το οξύμωρο της υπόθεσης, που αποτελεί και παγκόσμια πρωτοτυπία, είναι ότι τόσο ο πρόεδρος όσο και ο αντιπρόεδρος της ΠΕΔΙΝ δεν είναι εν ενεργεία Δήμαρχοι, αλλά πρώην. Ακόμη μια… πρωτιά για τα Επτάνησα. Αξίζει πάντως να αναφέρουμε ότι στην 5μελή Διοικητική Επιτροπή της ΠΕΔΙΝ εκλέχθηκε και ο Δήμαρχος Ιθάκης, Διονύσης Στανίτσας, με 12 ψήφους, τρεις περισσότερους από ότι πήρε ο πρόεδρος, Αλέξανδρος Παρίσης, με ότι αυτό συνεπάγεται και οποιαδήποτε ερμηνεία του δοθεί.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed