Η παραπληροφόρηση σχετικά με το λιμάνι του Πισαετού

Αναγκάζομαι να απαντήσω για τελευταία φορά, στις κινδυνολογίες περί παύσης ή καθυστέρησης των εργασιών στο Λιμάνι του Πίσω Αετού, αυτή τη φορά με στοιχεία που δεν χωρούν καμία αμφισβήτηση.
Κινδυνολογίες που άρχισαν λίγο πριν και αμέσως μετά τις εκλογές σύμφωνα με τις οποίες υπήρχε η πρόβλεψη ότι ανάλογα με το αποτέλεσμά τους, ανάλογη θα ήταν και η τύχη του τεράστιου αυτού έργου για το νησί μας. Αφού εξηγήσω ότι πραγματικά βρισκόμαστε στην τελική ευθεία:
1. το κεντρικό κτίριο του λιμανιού ξεκινάει άμεσα, στη θέση των παλιών εκδοτηρίων που απομακρύνθηκαν σήμερα,
2. ταυτόχρονα έχει ξεκινήσει η τελική διαμόρφωση προβλητών και του περιβάλλοντος χώρου λιμένος (τσιμεντοστρώσεις),
3. το μεγάλο τοιχείο στήριξης του νέου δρόμου έχει ολοκληρωθεί,
4. ξεκινάει το δεύτερο τοιχείο του δρόμου,
5. ακολουθούν μικρές αλλά σημαντικές παρεμβάσεις όπως υδατοδεξαμενή, ράμπα για τα θαλάσσια ταξί κ.λπ.
Σήμερα λοιπόν παραθέτω για ενημέρωσή σας βασικά σημεία της σύμβασης που φυσικά είναι δημόσιο έγγραφο, αναρτημένο στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Σύμφωνα λοιπόν με τη σύμβαση που έχει υπογράψει η ανάδοχος του έργου εταιρεία και ο απερχόμενος Περιφερειάρχης, η εταιρεία έχει ολική προθεσμία περάτωσης του έργου, από τις 20/2/18 που υπογράφηκε η σύμβαση, 700 ημέρες και με δικαίωμα παράτασης ίσο προς την οριακή προθεσμία που προβλέπει το νομοθετικό πλαίσιο. Η συμβατική υποχρέωση της εταιρείας λοιπόν λήγει στις 20/1/20. Η προσπάθεια μας είναι να πολιτευόμαστε χωρίς αντιπαραθέσεις, να εργαζόμαστε ασταμάτητα προς όφελος της Ιθάκης και των νησιών μας, αλλά ταυτόχρονα είμαστε αποφασισμένοι να δίνουμε τις απαντήσεις μας σε όλα αυτά που διακινούνται τεχνηέντως και δημιουργούν σύγχυση και ερωτηματικά στους συμπατριώτες μας. Αυτοί που τα διακινούν γνωρίζουν, αλλά συνεχίζουν να επιμένουν για πράγματα που είναι αυταπόδεικτα. Παρακαλώ δείτε τα τμήματα της σύμβασης που παραθέτω για ενημέρωση σας.

Θανάσης Λιβιτσάνης
Έπαρχος Ιθάκης

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed