Πέντε ματσάρες στην Euroleague, δυάδες ως 4.53, μονό του 2.13

Φενερμπαχτσέ (3-7) εναντίον Χίμκι (6-4) στην Κωνσταντινούπολη, στο 7-3 η συνολική τους παράδοση και, επιμέρους, στο 5-0 στην Πόλη. Η Φενέρ σα να… ξύπνησε με τη νίκη επί της Βιλερμπάν αλλά ο Ντε Κολό κατά 80% δεν παίζει ούτε απόψε, ο Κάλινιτις είναι νοκ άουτ, όπως και ο Βέσελι. ενώ οι Ρώσοι ταξίδεψαν χωρίς τον Σβεντ και με αμφίβολο τον Τίμα.

Ο Ερυθρός Αστέρας (3-7) υποδέχεται στο Βελιγράδι τη Βαλένθια (4-6) ερχόμενος από τη σπουδαία νίκη στο Κάουνας, το ερώτημα είναι αν στο… ευρωντεμπούτο του Ντράγκαν Σάκοτα, με απόντα τον Περπέρογλου και με αμφίβολο τον Τζέιμς Γκιστ, είναι ικανός να «χτίσει» σερί νικών. Ο Σάκοτα θα εμφανιστεί μάλιστα σε πάγκο ομάδας της Euroleague μετά από 15 χρόνια, όταν ήταν στον… Ολυμπιακό (!).

Παναθηναϊκός και Μπασκόνια έχουν… προηγούμενα στην Euroleague και σε τρεις διαφορετικές σεζόν κάθε ομάδα έγραψε τη δική της ιστορία. Για τον «εξάστερο» βέβαια οι δύο ήταν πικρές καθώς το ’06 αλλά και το ’16 αποκλείστηκε στα play offs από τους Βάσκους, με τους οποίους όμως αντάμωσε στο Final 4 του 2007, στον ημιτελικό της Αθήνας, και τους εξήγησε τι θα πει… βερίκοκο: 67-53 με τους Μπατίστ και Μπετσίροβιτς να έχουν από 15 πόντους και τον Σισκάουσκας να προσθέτει άλλους 11. Στα των αριθμών, η παράδοση είναι στο 15-12 για τους «πράσινους» και, επιμέρους, 10-3 στην Αθήνα, η προϊστορία συχνά βοηθά στα προγνωστικα μπασκετ.

Η Αλμπα (3-7) παίζει με τη Ζάλγκιρις (3-7) στο Βερολίνο έχοντας, στις δύο εκ των τριών, νίκες επί των δύο ελληνικών ομάδων συν επί της Ζενίτ στην πρεμιέρα. Οι Σίβα, Κάβανο και Τίεμαν παραμένουν εκτός, εξ ου και αποκτήθηκε ο Μπόγκνταν Ραντοσάβλιεβιτς. Οι Λιθουανοί πήραν τον (γνωστό μας) Κέι Σι Ρίβερς ενώ θα λείψει ο σκόρερ Γκριγκόνις που ξεκινά θεραπεία.

Η Μακάμπι (6-4) υποδέχεται στο Τελ Αβίβ τη Βιλερμπάν (5-5) έχοντας υπέρ της την παράδοση (5-3 συνολικά, 4-0 επί ισραηλινού εδάφους). Οι σερί νίκες των… Μακκαβαίων τερματίστηκαν στις έξι μετά τις ήττες από Αρμάνι και Μπαρτσελόνα, εντός «Γιαντ Ελιάου» έχουν φέτος 4/4 νίκες και, συνολικά, 12 στα τελευταία 14 το τελευταίο ημερολογιακό έτος στην Euroleague.

Διαβάστε ΕΔΩ το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου

 

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed