Παραμένει το πρόβλημα με την μεταφορά μαθητών στο Δημοτικό Σχολείο Βλαχάτων, ανασταστωμένοι και αγανακτισμένοι οι γονείς

Αγαπητοί γονείς, θεωρούμε σκόπιμο να σας ενημερώσουμε για το τόσο σοβαρό θέμα, που μας απασχολεί όλους τον τελευταίο καιρό, το θέμα του σχολικού λεωφορείου και τις ενέργειες που έχουμε κάνει γι αυτό ως τώρα.
Μετά την πρόσκλησή μας σε όλους τους γονείς με σκοπό να αποφασίσουμε μαζί για τις περαιτέρω ενέργειές μας, που δυστυχώς είχε ελάχιστη ανταπόκριση από εσάς, προβήκαμε στις παρακάτω κινήσεις:
Αρχικά ήρθαμε σε επικοινωνία με την κα Μαρία Κουνάδη που είναι σύμβουλος του κ. Σταύρου Τραυλού η οποία ουσιαστικά μας ενημέρωσε ότι ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα σχετικά με την επίλυση του θέματος. Στη συνέχεια επικοινωνήσαμε με τον πρώην περιφερειάρχη Θόδωρο Γαλιατσάτο, ο οποίος μας ενημέρωσε (όπως του είπαν) ότι υπήρχε κάποιο ενδιαφέρον από ένα γραφείο πέρυσι που όμως αποσύρθηκε και ότι φέτος δεν υπάρχει μάλλον κάποιο ενδιαφέρον. Επικοινωνήσαμε με τον βουλευτή Κεφαλληνίας κ. Καππάτο, ο οποίος μας υποσχέθηκε ότι θα το κοιτάξει και θα μας ενημερώσει, αλλά ακόμα δεν έχουμε λάβει ενημέρωσή του. Επικοινωνήσαμε και με τον αντιπεριφερειάρχη Σταύρο Τραυλό ο οποίος μας ενημέρωσε ότι ο διαγωνισμός για το σχολικό λεωφορείο δεν είχε καμία προσφορά, ίσως γιατί θεωρούν τα χρήματα λίγα. Μας προέτρεψε να μιλήσουμε με τον κ. Σαμούρη (πρόεδρο του ΚΤΕΛ Κεφαλληνίας) για να αναλάβει το δρομολόγιο το ΚΤΕΛ. Στη συνέχεια επικοινωνήσαμε με τον δικηγόρο Γιάννη Λυκούδη, ο οποίος μας είπε ότι την Πέμπτη 28/11 θα πάει ο ίδιος στον εισαγγελέα εκ μέρους μας να τον ρωτήσει αν μπορούμε να κάνουμε κάτι μέσω αυτού.
Συναντήσαμε τον κ. Σαμούρη ο οποίος μας ενημέρωσε ότι τα χρήματα που δίνει η περιφέρεια είναι λίγα και δεν τον καλύπτουν ώστε να αναλάβει το ΚΤΕΛ το δρομολόγιο. Συναντηθήκαμε με τον Δήμαρχο Αργοστολίου, κ. Θεόφιλο Μιχαλάτο, τον ενημερώσαμε και μας υποσχέθηκε ότι θα το κοιτάξει ο ίδιος προσωπικά στην περιφέρεια. Το λεωφορείο του Δήμου που έχει αναφερθεί από κάποιους μεταφέρει καθημερινά παιδιά του ειδικού σχολείου στα Φαρακλάτα και δεν είναι διαθέσιμο. Τέλος έχουμε ήδη επικοινωνήσει με την δημοσιογραφική ομάδα της εκπομπής “Καλημέρα Ελλάδα” του ΑΝΤ1, οι οποίοι μας έχουν πει ότι θα ερευνήσουν τι έχει συμβεί και θα μας ενημερώσουν άμεσα πως θα προχωρήσουμε. Όλα αυτά σας τα αναφέρουμε προς ενημέρωσή σας, προσπαθούμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε από τη θέση που εσείς μας έχετε εμπιστευτεί και θα θέλαμε να λάβετε υπόψιν σας ότι ο ρόλος μας είναι εθελοντικός. Οποιαδήποτε απορία έχετε μπορείτε να επικοινωνήτε με τα μέλη του Δ.Σ.

Το Δ.Σ. του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων
Δημοτικού Σχολείου Βλαχάτων

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed